Прес-центр12 липня 2021, 08:07

У Шульгинській громаді в вересні планують відкрити ЦНАП

Питання створення центру надання адміністративних послуг в Шульгинській територіальній громаді розглянуто в Департаменті економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації.

Це обговорене під час зустрічі в. о. директора Департаменту Єгора Скіртача та фахівців цієї структури з головою Шульгинської сільської ради Наталією Петренко.

Фахівцями облдержадміністрації надано відповідну інформаційно-консультативну допомогу з цього питання.

Слід зазначити, що наразі перед органами місцевого самоврядування поставлено завдання – організувати надання максимальної кількості адміністративних послуг в одному місці за простою процедурою, у найкоротший строк та за мінімальної кількості відвідувань.

Відповідно до чинного законодавства до кінця 2023 року в усіх 26 територіальних громадах області будуть створені центри надання адміністративних послуг.

У Шульгинській громаді вже розпочато підготовчу роботу із створення центру. Планується, що такий центр запрацює в громаді у вересні поточного року.

Загалом на сьогодні в області створені та діють 19 таких центрів, 71 віддалене робоче місце та вісім мобільних центрів надання адміністративних послуг.