Прес-центр29 липня 2021, 13:07

У Сєвєродонецьку збудовано 19 квартир для переселенців

Ключи від сучасного житла вони отримали сьогодні, 29 липня.

Загалом у будинку, розташованому по проспекту Космонавтів, 18-а, облаштовано 19 окремих однокімнатних квартир для внутрішньо переміщених осіб. Одна з них призначена для проживання маломобільних людей. Вартість робіт склала 12,8 млн гривень.

«Ми розуміємо, як важливо кожній родині мати своє житло. Тому в нас попереду амбітні проєкти. На їх швидкій та якісній реалізації наполягає очільник Луганщини Сергій Гайдай. Як він каже: «Крокуємо далі – це тільки початок. Тож, бути добру!» – наголосила заступниця голови обласної державної адміністрації Наталія Романенко, вітаючи новоселів.

Облаштування житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб профінансовано з коштів гранту Уряду Німеччини, наданих через KfW у рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури (УФСІ VI)», що впроваджується Українським фондом соціальних інвестицій.

«Ми продовжуватимемо будівництво житла у місті. Зокрема, вже розпочинаємо проєкт разом із Міжнародною організацією з міграції.  Роботи розпочнуться у вересні. За планами, ми побудуємо приблизно 250 квартир для переселенців», – зазначив керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Олександр Стрюк.

Заступниця виконавчого директора УФСІ Ксенія Піднебесна подякувала інвесторам за допомогу в реалізації таких проєктів та привітала присутніх: «Упевнена, ви отримали комфортні умови для проживання».

Пролунали й слова подяки від щасливих власників нових квартир.

Зауважимо, що у рамках Проєкту УФСІ VI на першому поверсі будинку виконано перепланування приміщень та оздоблювальні роботи. Зокрема, замінено вікна і двері, проведено капітальний ремонт підлоги, оновлено інженерні мережі, кухні облаштовано меблями, санвузли облаштовано унітазами, душовими кабінами та ванними, раковинами, бойлерами, електричними сушарками для рушників.