Прес-центр14 cічня 2021, 14:01

Узгоджено 21 проєкт регіонального розвитку, що може реалізуватися в області за кошти ДФРР у 2021 році

Завершено попередній конкурсний відбір інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку в 2021 році.

У відборі брали участь 65 проєктних заявок на загальну суму понад 900 млн гривень. Більша частина проєктів спрямована на розбудову соціальної інфраструктури, сфери освіти, медицини та спорту.

Регіональна комісія зазначеного конкурсного відбору у повному складі здійснила оцінку усіх проєктів на онлайн платформі Мінрегіону (https://new.dfrr.minregion.gov.ua).

За результатами проведеного оцінювання на засіданні регіональної комісії 12 січня погоджено узагальнений перелік проєктів, які можуть фінансуватись за кошти державного фонду регіонального розвитку у цьому році.  

До переліку увійшов 21 проєкт на загальний обсяг доведеного Міністерством розвитку громад та територій України індикативного показника на Луганську область – 221,5 млн гривень.

З них: 4 проєкти (у сферах охорони здоровʼя, житлового будівництва та туризму), які спрямовані на досягнення першого пріоритету Держстратегії щодо забезпечення підвищення конкурентоспроможності територій; 15 проєктів з проведення будівельних робіт в загальноосвітніх закладах, дитячих садочках та обʼєктах спортивної інфраструктури, які пропонуються до реалізації в рамках програми Президента України «Велике будівництво»; перехідний проєкт з 2020 року «Будівництво залу спортивної гімнастики КУ ЛОФЦ «Олімп» та об’єкт культури.

Відібрані регіональною комісією проєкти направлені Мінрегіону для оцінки та перевірки їх відповідності вимогам законодавства.

Нагадуємо, що рішення щодо розподілу коштів ДФРР за інвестиційними програмами та проєктами регіонального розвитку приймається Кабінетом Міністрів України за пропозицією Мінрегіону.