Прес-центр20 березня 2016, 14:03

В облгосадміністрації обговорили питання облаштування пунктів пропуску на непідконтрольні території

Сьогодні, 20 березня, за участю заступників голови облдержадміністрації Юрія Клименка та Ольги Лішик, а також першого заступника начальника ГУ ДСНС України у Луганській області Миколи Горохова відбулась нарада з представниками регіональних відділів ОБСЄ.

Гостями наради стали голова Луганського регіонального офісу ОБСЄ Крістоф Бені та заступник голови Сєвєродонецького офісу ОБСЄ Елісон Чапмен. Темами для обговорення обрані: робота по відкриттю та благоустрою пропускних пунктів на непідконтрольну українській владі територію та робота з розмінування міста Сватове.

Незважаючи на загострення ситуації у Луганській області продовжується фінальний етап будівництва автомобільного пропускного пункту у місті Золотому, який буде обслуговувати до 1500 автомобілів на добу, або 5000 осіб.

На черзі планування та узгодження двох пропускних пунктів у Трьохізбенкці та Новотошківці. У цих населених пунктах ведеться робота з розмінування автомобільного шляху сполучення та інформування жителів з техніки безпеки при перетині цих ділянок.

Представники ОБСЄ спільно з Норвезькою радою з питань біженців запропонувала проект відновлення та переобладнання пішохідного мосту через річку Сіверський Донець у Станиці Луганський. Цей проект буде переданий для узгодження технічним експертам.

За словами Юрія Клименка, облдержадміністрація буде приймати участь у будь-якому проекті для забезпечення сприятливих умов громадянам України на непідконтрольній території.

Микола Горохов розповів про роботи з розмінування міста Сватове і подальші перспективи. За його словами, триває розбір зруйнованих приміщень для пошуку вибухонебезпечних предметів, також у радіусі 600 метрів діють загони поліції для забезпечення безпеки громадян.