Прес-центр7 травня 2019, 16:05

В медзакладах області створюються відділення паліативної та хоспісної допомоги

Основними завданнями в галузі надання паліативної та хоспісної допомоги на 2019 рік є: завершення організаційного етапу створення профільних відділень, впровадження нових розробок в клінічну практику, фахове навчання відповідальних осіб.

Так, у Троїцькій об’єднаній територіальній громаді вирішено створити в складі Троїцької центральної районної лікарні відділення для надання паліативної допомоги на 25 ліжок, відділення у стадії організації.

Білолуцькою ОТГ готується рішення про створення хоспісного відділення на 25 ліжок в складі Новопсковського РТМО.

Радою Лисичанського госпітального округу прийнято рішення про створення хоспісного відділення у с. Гірське в складі Попаснянської ЦРЛ.

У Сватівській обласній психіатричній лікарні 140 ліжок перепрофільовано у ліжка для надання паліативної допомоги хворим з психічними розладами, хворим на туберкульоз, ВІЛ/СНІД на фоні психічних розладів.

Нагадаємо, сьогодні на Луганщині працює тільки одне вище зазначене відділення. За 2018 рік у відділенні отримали допомогу 49 осіб, а цьогоріч вже 15 осіб.

Це – Кремінське РТМО, що було створено у 2008 року і успішно працює стаціонарне відділення паліативної допомоги на 25 ліжок. Дещо пізніше було засновано цілий ряд інших відділень і закладів з надання паліативної і хоспісної допомоги. Але практично всі вони залишилися на непідконтрольній території.