Прес-центр18 червня 2021, 08:06

В облдержадміністрації обговорили питання здійснення державної регуляторної політики

На виконання доручення Офісу Президента України перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов 17 червня в режимі відеоконференцзв’язку провів регіональну робочу нараду з питання здійснення державної регуляторної політики та проведення дерегуляції у сфері господарської діяльності на місцевому рівні.

Відкриваючи робочу нараду, Олексій Смирнов зазначив, що у зв’язку зі змінами територіальних меж районів, які відбулися  в результаті децентралізації, виникла необхідність приведення у відповідність із чинним законодавством регуляторних актів для правильної їх дії на території громад. Постало питання щодо проведення органами місцевої влади перегляду всіх діючих регуляторних актів та скасування неактуальних чи неефективних.

Разом із тим Державною регуляторною службою України підготовлено для органів місцевого самоврядування Методичні рекомендації щодо механізмів реалізації державної політики з питань регуляторної політики та дерегуляції у сфері господарської діяльності, які доведено до військово-цивільних адміністрацій та органів місцевого самоврядування для використання в роботі.

Завідувач Сектору Державної регуляторної служби у Харківській області Олександр  Колесніков поінформував учасників наради про основні вимоги Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», роботу органів місцевого самоврядування, зміни в структурі Державної регуляторної служби України тощо.

Учасники заходу отримали відповіді та роз’яснення на питання, які їх хвилювали.

За результатами робочої наради перед органами місцевого самоврядування та військово-цивільними адміністраціями поставлено завдання:

1. актуалізувати на своїх офіційних сайтах інформацію про діючі регуляторні акти територіальних громад та здійснення ними регуляторної діяльності;
2. утворити, відповідно до Методичних рекомендацій для органів місцевого самоврядування щодо повноважень в частині проведення регуляторного перегляду, розроблених Державною регуляторною службою України, комісії з дерегулювання та провести перегляд всіх діючих регуляторних актів територіальних громад.