Прес-центр30 липня 2020, 10:07

Вперше в житті я тримаю у руках сніп пшениці з мільйонного врожаю, – Сергій Гайдай привітав хліборобів Луганщини

Символічний сніп та коровай із зерна нового урожаю урочисто вручили очільнику області Сергію Гайдаю заступник генерального директора ПрАТ СВФ «Агротон» Олександр Карпенко та директор ТОВ «Сєвєродонецьк хліб» Надія Кушинова.

«Я вперше в житті відчуваю, що маю відношення до мільйону, мільйонної тонни пшениці нового врожаю. Кожного разу, коли я їжджу по області і бачу, які у нас величезні поля зернових, то уявляю, скільки треба докласти зусиль, щоб виростити, а потім зібрати врожай. Щира подяка вам за цю величезну працю, любов до рідної землі, терпіння та витримку», – сказав Сергій Гайдай, вітаючи хліборобів Луганщини зі значним трудовим досягненням.

Він зазначив, що незважаючи на складні погодно-кліматичні умови аграріями області, завдяки наполегливій самовідданій праці, вдалося виростити добрий врожай ранніх зернових культур та зробити вагомий внесок у зміцнення продовольчої безпеки регіону.

«Усіх аграріїв вітаю з першим мільйоном тонн зерна та закінченням прибирання ранніх зернових культур. В історії промислової Луганщини на фоні чудових показників праці гірників, металургів, хіміків, сільське господарство все більш впевненіше стає на лідируючи позиції. Цей темп ми будемо тримати й у наступному етапі збирання пізніх зернових культур та посіву озимини», – зауважив Олександр Карпенко.

Слід зазначити, що обмолочена площа під зерновими та зернобобовими вже складає понад 300 тис. га, намолочено 1 млн 163,2 тис. тонн при середній врожайності 38,3 ц/га, яка збільшена до показника минулого року на 2,8 ц/га.

Найвищою врожайністю зернових та зернобобових у цілому відзначили Марківський – 44,3, Новоайдарський – 43,9 та Кремінський – 38,8 ц/га райони.

Загальна посівна площа у 2020 році на всіх категоріях господарств області складає 848,9 тис. га, що на 15,8 тис. га більше у порівнянні з 2019 роком.