Прес-центр8 квітня 2019, 08:04

Вступ-2019: на сайті Міністерства освіти та науки розміщені графіки творчих конкурсів на бакалаврат до більшості вишів

Опубліковані графіки творчих конкурсів для більшості вишів в розділі «Вступна кампанія-2019» за посиланням: https://mon.gov.ua/ua/tag/vstupna-kampaniya-2019.

Для зручності користувачів інформація структурована за регіонами.

Звертаємо увагу, що на сайті МОН розміщені дати творчих конкурсів для вступу на бакалавра на бюджет за денною формою навчання (на базі 11 класів). Докладніше про те, о котрій годині, де саме та які умови проведення цих випробувань, можна уточнити безпосередньо в обраному виші. Також конкретно у закладі необхідно дізнаватися графік конкурсів на інші форми навчання та освітні рівні.

Цьогоріч вперше передбачено в Умовах прийому, що творчі конкурси мають проходити у кілька сесій, а їхні графіки заклади повинні погоджувати з МОН. Це зроблено для того, щоб уникнути суцільних збігів у часі проведення таких випробувань у різних вишах. Адже раніше надходили звернення від вступників, що творчі конкурси проводяться за таким розкладом, коли неможливо їх пройти одразу в кількох закладів вищої освіти.

На вступників також чекає ще одна зміна в творчих конкурсах. Для вступу на бюджет вони відбуватимуться з 1 до 10 липня, тобто до початку прийому заяв. Незначне виключення лише для спеціальності «Музичне мистецтво» – до 12 липня. Водночас заклади вищої освіти можуть проводити додаткову сесію творчих конкурсів – з 11 до 22 липня, однак лише для тих вступників, які бажають навчатися на контракті.

За матеріалами Міністерства освіти та науки України