Прес-центр20 серпня 2021, 16:08

«Якщо не буде дотримано карантинних обмежень та масочного режиму, буду закривати ринки і магазини», – Сергій Гайдай наказав територіям посилити контроль у громадських місцях

Наразі на території області «зелений» рівень епідеміологічної безпеки, але за минулі два дні перевищено показник рівня захворюваності, який склав 76,0 (18.08) до 82,0 (19.08).

Найбільше зростання спостерігається у Лисичанській, Марківській, Станично-Луганській, Старобільській та Міловській територіальних громадах. Групові випадки захворюваності зареєстровано на ринках, підприємствах тощо.

Такі дані були оголошені сьогодні на регіональній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням голови облдержадміністрації Сергія Гайдая.

«Захворюваність розповсюджується областю достатньо швидко, – звертаючись до голів територій, наголосив очільник області. – Організовуйте можливі варіанти щодо вакцинації населення, виїзди мобільних бригад по населеним пунктам, дотримання карантинних обмежень в громадських місцях. Або буде інший варіант – блокада вашої території і в першу чергу, вона буде економічною».

Також він надав доручення ГУ Держпродспоживслужбі в Луганській області посилити нагляд за виконанням протиепідемічних вимог на усіх продовольчих ринках та магазинах.  

«Після святкування Дня незалежності, я особисто буду їздити до кожної громади та відвідувати ринки і магазини. Якщо не буде дотримано карантинних обмежень та масочного режиму, буду закривати так само як і в минулому році, – зазначив Сергій Гайдай. – Врешті-решт з цього ми отримали лише позитивний результат».