Прес-центр18 березня 2016, 11:03

Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, присвячене попередженню пожеж у природних екосистемах в пожежонебезпечний період

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, присвячене попередженню виникнення та ліквідації пожеж у природних екосистемах області в пожежонебезпечний період 2016 року.

У засіданні також взяли участь керівники Головного управління ДСНС України у Луганській області, Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства, Головного управління Національної поліції в Луганській області, Служби автомобільних доріг у Луганській області, Департаменту регіонального розвитку, промисловості, інфраструктури та енергозбереження облдержадміністрації.

Після обговорення нагальних питань комісією було ухвалено низку рішень. Райдержадміністрації, районні військово-цивільні адміністрації та міськвиконкоми на постійній основі мають вживати заходів щодо ліквідації існуючих звалищ сміття, побутових і виробничих відходів у лісах, лісозахисних смугах і на прилеглих до них територіях, а також недопущення подальшого їх утворення.

Також було доручено заборонити випалювання стерні та сухої рослинності на ділянках сільськогосподарського призначення протягом пожежонебезпечного періоду, а також вогневу очистку в смугах автомобільних доріг і залізниці, що межують з лісовими масивами, забезпечити їх патрулювання спільно з зацікавленими установами.

Луганське обласне управління лісового та мисливського господарства до 1 травня 2016 року має здійснити комплекс заходів щодо протипожежного облаштування лісів та підвищення їх пожежостійкості й забезпечити суворий контроль за організацією та виконанням заходів із санітарного вирубування й очищення лісових масивів, створення протипожежних бар’єрів у лісах.

Також комісія затвердила План дій щодо попередження та ліквідації пожеж у лісах Луганської області в пожежонебезпечний період 2016 року.