Прес-центр19 жовтня 2017, 15:10

З 20 по 22 жовтня Луганщиною крокуватиме фестиваль «З країни в Україну»

Мандрівний культурно-просвітницький фестиваль «З країни в Україну» має на меті зберегти та примножити здобутки української культури, національних традицій в локальних громадах міст України, обмін досвідом організації масових заходів в своїх містах, об’єднання активної громадськості до подальшої плідної співпраці у напрямі розвитку сучасної української культури та мистецтва.

Тож, на Луганщині у рамках фестивалю на культурні столиці Сходу України перетворяться Старобільськ, Кремінна та Лисичанськ.

20 жовтня – Старобільськ, початок о 14:00 на Центральній площі міста. О 17:00 на містян та гостей чекає рок-концерт.

21 жовтня – Кремінна, початок о 12:00 на Площі Красній. О 17:00 відбудеться рок-концерт.

22 жовтня – Лисичанськ, початок о 12:00 на Площі Перемоги. О 17:00 відбудеться рок-концерт.

Програма передбачає проведення понад 30 подій за один день фестивалю і має зацікавити як дорослих, так і дітей. У кожному місті працюватимуть 10 майстрів народних ремесел, фотовиставки, книжкові дискусійні клуби в унікальному форматі відкритої бібліотеки.

Жителі міст зможуть ознайомитись з кращими вітчизняними стартапами. Гості фестивалю побачать виступи близько 30 українських артистів та послухають актуальну рок-музику. Таке неймовірне наповнення чекає на кожне з обраних міст Сходу.

Щороку у команді фестивалю на волонтерських засадах працюють артисти, представники давніх народних ремесел, дипломовані викладачі та багато представників інших спеціальностей.

Наразі у роботі над проектом взяли участь 85 волонтерів з усієї країни. Підготовка стартувала у вересні і почалася з обміну досвідом між щорічними організаторами заходу та місцевими командами активістів.

Так, представники від кожного міста, де заплановано проведення заходу, збиралися в Краматорську для навчання в Академії фестивалю. Разом з досвідченими представниками «З країни в Україну» вони формували концепції унікальних фестивалів.