Прес-центр4 cічня 2021, 14:01

За спрощеною процедурою ще 43 сім’ї отримали грошову допомогу за зруйноване житло через пожежі на Луганщині

Ці виплати 43 сім’ям по 300 тисяч гривень кожній за повністю зруйноване житло здійснені військово-цивільною адміністрацією м. Сєвєродонецьк після того, як Уряд минулого понеділка спростив процедуру отримання коштів.

Нагадаємо, що 28 грудня внесені зміни до пункту 1 розпорядження Кабміну від 13 жовтня 2020 року № 1269.

Це спростило процедуру отримання допомоги постраждалим від пожеж жителям Луганщини, а саме особам, які були власниками повністю зруйнованих житлових будинків, що підтверджується документами про наявність у постраждалих права власності на відповідні будинки на момент надзвичайної ситуації, або їх спадкоємцям, які проживали у відповідних будинках на момент надзвичайної ситуації, що підтверджується довідкою нотаріуса про заведення спадкової справи і встановлення кола спадкоємців, які прийняли спадщину, та документами про місце проживання спадкоємців, - 300 тис. гривень у розрахунку за один повністю зруйнований житловий будинок.

Тож, 43 спадкоємцям після 28 грудня надано відповідну грошову допомогу.

Загалом після липневих пожеж в Новоайдарському районі виплачено понад 20 мільйонів гривень грошової допомоги.

Понад 125 мільйонів видано жителям області, постраждалим від пожеж, що відбулися в вересні-жовтні.

Крім того, розпорядженням голови облдержадміністрації створено комісію з питань вивчення ситуації з невиплати допомоги постраждалим від пожеж у Луганській області.

За підсумками першого засідання, зокрема, облдержадміністрацією проведено перевірку дотримання законності у випадках відмов відповідних комісій з надання матеріальної грошової допомоги населенню, постраждалому внаслідок пожеж.

Також буде перевірено правомірність виданих медичних довідок, згідно з якими були визначені особи, як такі, що отримали травми на пожежах в липні, вересні-жовтні 2020 року.

Органам влади на місцях, а саме в Сєвєродонецьку, Лисичанську, Новоайдарському, Станично-Луганському, Попаснянському районах, необхідно надати ґрунтовну інформацію по кожному домогосподарству, яке було знищено або пошкоджено на пожежах в липні, вересні-жовтні 2020 року і по яким станом на 31 грудня не були проведені виплати, та відповідну інформацію по загиблих та постраждалих особах, по яким не проведено виплати.