Прес-центр24 липня 2021, 15:07

«Живіть мирно, як мріяли наші сини», - мати загиблого визволителя Лисичанська солдата Ігоря Коцара

Сім років тому, 24 липня 2014 року, від незаконних збройних формувань  було звільнено м. Лисичанськ. Участь в урочистому мітингу з нагоди річниці вигнання російських найманців, який традиційно відбувся на місці загибелі  генерал-майора Національної гвардії України Олександра Радієвського узяв Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов:

«Це місце давно стало святим для кожного з нас, а ім’я Олександра Радієвського – символом боротьби за незалежну Луганщину. Як відомо контроль над Рубіжним, Сєвєродонецьком та Попасною вдалося повернути майже без втрат, але за звільнення Лисичанська  15 Героїв заплатили своїми життями. Та війна не скінчилась і завершиться вона, коли окупована частина  Луганщини знову стане українською», - звернувся  він до учасників заходу.

Лисичан, представників громадськості, військових та учасників тих подій привітав також начальник штабу – перший заступник командувача Об’єднаних сил, генерал-майор Володимир Кидонь: «Великою ціною вдалось вирвати наші міста з рук російських окупантів. Наразі боротьба за нашу незалежність триває. Патріотизм – рушійна сила, яка веде нас до перемоги!», - наголосив він.
Панахиду за загиблими військовослужбовцями провели капелан 16 полку охорони громадського порядку Національної гвардії України ім. генерал-майора Олександра Радієвського протоієрей отець Костянтин та військовий капелан Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгена Пікуса отець Володимир. Вони закликали бійців, які сьогодні захищають Україну, бути гідними пам’яті загиблих Героїв, а жителів Лисичанська – цінувати та пам’ятати їх подвиг.
Пам’ять захисників Луганщини вшанували хвилиною мовчання.
Участь в урочистостях також взяла мати загиблого під час визволення Лисичанська солдата Ігоря Коцара – Світлана Коцар: «Живіть мирно, як мріяли наші хлопці, наші сини», - зворушливо промовила вона до містян.