Прес-центр9 липня 2024, 07:07

750 дітей з окупованої Луганщини в астрахані займатимуться у військово-патріотичному таборі, сподобалося росіянам – у Станиці Луганській «націоналізують» житло навіть за наявності господарів, Невське та Макіївка – під ворожим вогнем

«Загарбники б’ють по селах, знаючи, що там залишаються цивільні. Руйнують житлову забудову у Невському, яке було обстріляне зі ствольної артилерії. По Макіївці росіяни теж поцілили з артилерії, тричі вдарили з реактивних систем залпового вогню. Активно у цій місцевості окупанти застосовували безпілотники», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Минулої доби бої точилися поблизу Стельмахівки, Греківки, Невського і Макіївки.

Значну частину інформації про житло, яке можна «віджати», загарбникам повідомляють сусіди або інші «доброзичливці», бо чекають, що дістанеться й їм. Або безпосередньо росіяни вирішили обрати таку домівку для проживання, тому швидко запускають процедуру.

Включаючи нерухомість до переліку об’єктів, що підлягають так званій «націоналізації», окупаційна влада не завжди перевіряє, чи оновлені дані у відповідному реєстрі нерухомості, чи наявні борги за комунальні послуги. Оголошення щодо визнання за 30 діб цього житла безхазяйним публікують без дати – тобто забрати можуть і за тиждень, не чекаючи відведеного терміну. Така практика останнім часом стала розповсюдженою, зокрема, у Станиці Луганській.

Знайшли причину – ніби через лісові пожежі, що виникли навколо Кремінщини, окупанти вирішили відправити «на відпочинок» 137 дітей району до астраханської області. У військово-патріотичному таборі з ними займатимуться представники армії рф.

Зазвичай там навчають керувати дронами та підвищують рівень військово-патріотичного виховання.

Загалом цей табір має прийняти 750 дітей із так званої «лнр».

Ліси у цій місцевості палають вже декілька місяців. І загарбники не в змозі протидіяти стихії – відсутні спецтехніка і відповідний наказ «зверху». Місцевим дітям пощастило, бо просто настала черга. Вони, можливо, й повернуться, а от пожежі нікуди не подінуться.