Прес-центр18 липня 2024, 16:07

Артем Лисогор обговорив напрямки співпраці із Міжрегіональним офісом Східного регіону Товариства Червоного Хреста України

Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації та Лозно-Олександрівською СВА укладені Меморандуми про співпрацю із Луганською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України, метою яких є  спільна робота із енергозабезпечення та у гуманітарна підтримка громад. 
Підписання відбулось в рамках зустрічі очільника Луганщини Артема Лисогора із представниками Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста та Міжрегіонального офісу Східного регіону Товариства Червоного Хреста України.
Обласний осередок організації ще з 2014 року став для багатьох луганчан  потужним джерелом підтримки. Представників організації чимало мешканців регіону знають в обличчя та дякують їм за порятунок у найскладніші часи. 
«Перш за все, хочу подякувати обласному представництву Товариства Червоного Хреста України за постійну підтримку Луганщини. Від людей я постійно чую позитивний відгук про вашу роботу. Ви багато зробили у 2022 році: допомагали з евакуацією, забезпечували гуманітарними наборами. Під обстрілами, у бомбосховищах годували та обігрівали мешканців Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного. Організували потужну роботу і не покинули наших людей напризволяще», - зазначив він.
Наразі Луганське представництво благодійної організації допомагає землякам підготуватись до осінньо-зимового сезону: передає десятки потужних генераторів громадам. Надає гуманітарну допомогу мешканцям деокупованих населених пунктів області, підтримує ВПО по усій Україні. 
Ольга Кудаєва – голова Луганської ОО ТЧХУ поінформувала про результати роботи організації від початку повномасштабного вторгнення, та також окреслила пріоритетні напрямки на майбутнє.
«У нас є великий досвід роботи в червоних зонах. Навесні 2022 року ми були першою міжнародною організацією, яка заїхала в Сєвєродонецьк. У нас були значні запаси гуманітарки, ковдри. Була неприємна ситуація, коли окупанти розбили наше вантажне авто, але це не зупинило нашу роботу. Ми видавали людям хліб та інші продукти харчування, забезпечували питну воду, разом із рятувальниками та медиками надавати першу допомогу пораненим», - розповіла вона та подякувала силам оборони за підтримку у доставці вантажів. 
До повномасштабного вторгення обласний осередок організації успішно реалізовував програму «Догляд вдома». Понад 20 тисяч мешканців області, зокрема самотні люди похилого віку, були огорнуті їх піклуванням. Сьогодні організація опікує близько ста осіб за цією послугою і планує її розширювати у приймаючих громадах по всій Україні. 
Крім цього, триває робота з розшуку зниклих безвісти. З початку 2022 року отримано понад 600 заяв, встановлені дані про смерть 33 людей, 44 – звільнені з полону. 
У свою чергу Євген Поляруш – керівник Міжрегіонального офісу Східного регіону ТЧХУ зазначив: «Наш Офіс створений, щоб залучати кошти для тих регіонів, які під нашої опікою. Луганський осередок організації дійсно є дуже потужним і луганчани – це саме ті люди, які дійсно потребують вагомої підтримки. Я щиро радий бути дотичним до цього процесу, тож ви можете на нас розраховувати».