Прес-центр13 травня 2024, 16:05

«Центри підтримки сім’ї» для ВПО з Луганщини створено за підтримки уряду Німеччини

На базі гуманітарних хабів Старобільської районної державної адміністрації на Київщині та Закарпатті створені Центри підтримки сім’ї.

Відтепер тут надаються комплексні інклюзивні послуги для дітей, враховуючи їхні індивідуальні освітні потреби та особливості розвитку.

Центри пропонують широкий спектр послуг для дітей з ООП, включаючи: індивідуальні корекційні заняття з психологом; групові заняття з розвитку мовлення, когнітивних навичок, соціальних навичок; арт-терапіїю казкотерапію, логоритміку та інші.

До корекційних та розвивальних процесів обов’язково залучаються й батьки. Вони надають дитині вербальну підтримку – повну чи часткову. Саме допомога батьків, додаткова робота з дітками вдома, за порадами педагогів, є ключовими елементом  для розвитку дитини. Такий підхід дає змогу досягти значних результатів у розвитку дітей з ООП, покращити їхню якість життя та підготувати до успішного навчання та інтеграції в суспільство.

У центрах ВПО з Луганщини можуть отримати повний спектр якісних соціальних, рекреаційних, медичних, адміністративних та культурно-освітніх послуг.

Реалізація проєкту стала можливою завдяки  ініціативі «Відкриті двері. Розширення доступу до соціальних послуг», яка реалізується ГО «Центр спільного розвитку «Дієва громада»  в рамках проєкту «Розбудова структур надання послуг та освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення в Україні», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та імплементується Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

https://www.congress.gov.ua/tsentry-pidtrymky-sim-i-dlia-vpo-z-luhanshch...