Архів новин

22 мая 2024

Для ВПО з Луганщини створено 15 МТП створюються ще сім, - Артему Лисогору доповіли про стан забезпечення переселенців тимчасовим житлом

На апаратній нараді голови облдержадміністрації Артема Лисогора директор Департаменту житлово-комунального господарства ОДА Віталій Сурай доповів про стан вирішення питання забезпечення внутрішньо переміщених осіб з Луганської області тимчасовим житлом та виконання місцевих програм забезпечення житлових прав таких осіб.

Він наголосив, що переселенці можуть бути розміщені у місцях тимчасового проживання або забезпечені житлом з фондів соціального призначення та фондів житла, призначеного для тимчасового проживання виключно уповноваженими органами приймаючих громад. 

У Харкові в четвер відповідатимуть на запитання ВПО пенсійники Луганщини

23 травня у хабі Попаснянської громади відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області. 

Пенсійні питання можна буде вирішити з 10:00 до 13:00 за адресою: м. Харків, майдан Конституції, буд. 1, під’їзд 5.

Я не відчував страху, адже був «заряджений» ідеєю захисту рідного міста, – поліцейський Луганщини Олександр Суходулов

Він – інспектор Тренінгового центру поліції Луганщини. До повномасштабного вторгнення правоохоронець проводив для своїх колег заняття з фізичної підготовки та тактики. 

Проте війна змінила діяльність поліцейського та змусила адаптуватися під нові реалії.

«Коли після повномасштабного вторгнення рф я дізнався, що формується зведений загін поліцейських, які виконуватимуть завдання на території рідної області, одразу вирішив бути серед тих, хто допомагатиме протистояти російській навалі», – пригадує Олександр Суходулов.

Легкоатлет з Луганщини – срібний призер чемпіонату України у бігу на 10 км

У Луцьку відбувся чемпіонат України з легкої атлетики з бігу на 10 000 метрів серед дорослих та молоді.

Наш регіон на змаганнях представив спортсмен Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності Роман Скурідін.

Він посів друге місце серед молоді з результатом 32 хв. 59 сек. 

Вітаємо!

Громади Луганщини виділили понад 24 млн грн на оздоровчу літню кампанію

Територіальні громади Луганської області вже взяли на облік 2006 дітей, які потребують послуг оздоровлення та відпочинку. Фактично у бюджетах громад передбачено 24,4 млн грн на фінансування оздоровлення дітей.

На кінець квітня 2024 року місцеві органи влади уклали 28 догорів на оздоровлення 816 дітей. Протягом травня-червня планується укласти 16 договорів, за якими послуги отримають 438 дітей.

У хабах Кремінської та Лисичанської громад у Дніпрі пропонували опанувати професію демінера

21 травня у Дніпрі відбулися чергові рекрутингові заходи Представництва «The HALO Trust» в Україні на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів».

Змінено порядок надання пільг та субсидій: куди звертатись луганчанам

Під час засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації було розглянуто низку важливих запитань.

Зокрема, начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова розповіла про зміни у чинному законодавстві щодо нарахування та виплати житлових субсидій і пільг для відшкодування витрат на оплату ЖКП, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палив.

За її словами, Кабінет Міністрів України на початку травня змінив порядок нарахування та виплати житлових субсидій.

Про події в регіоні станом на ранок 22 травня розповів Артем Лисогор (відео)

Про події в регіоні станом на ранок 22 травня розповів Артем Лисогор:

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 22 травня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 22 травня, ранок:

Окупанти вдарили по Невському чотирма ракетами, ціни не перевірятимуть – у понад 440 населених пунктах «лнр» у магазинах дозволили не користуватися касовими апаратами, на Старобільщині росіяни вчать дітей готуватися до атак терористів

«Учора під вогнем противника опинилося кожне село, де є цивільне населення. Це і Невське, і Макіївка, і Новолюбівка. Артилерійський і мінометний вогонь ворог також спрямував в бік Стельмахівки та Куземівки. Найважча ситуація в Невському. Крім артилерії, по населеному пункту завдані удари чотирма ракетами. Є влучання щонайменше по п’яти будинках.