Архів новин

31 мая 2024

Врятовані з-під «ураганів»: луганські поліцейські евакуювали подружжя пенсіонерів з Харківщини

Після чергового обстрілу армією рф Куп’янського району з РСЗО «Ураган», на виклик щодо пошкодження приватного домоволодіння в с. Глушківка виїхали два оперативника Управління карного розшуку, які в складі зведеного загону несуть службу на Харківщині. 

Коли поліцейські вже прямували на виклик, - обстріл поновився. За правилами вони мусили рухатися в протилежному від снарядів напрямку, але відчували, що врятувати цих людей - їх обов'язок. 

1828 луганчан живуть з ВІЛ, з них 459 – зі СНІДом, - лікарів первинної ланки навчали профілактиці та запобіганню поширенню соціально небезпечних хвороб

Станом на 1 квітня, на обліку у закладах охорони здоров'я Луганської області, що здійснюють медичний нагляд за людьми, які живуть з ВІЛ, перебувають 1828 осіб, у тому числі 459 у стадії СНІДу.

Тож, фахівців Центрів первинної медико-санітарної допомоги Луганської області, які першими контактують з такими пацієнами, навчали, як здійснювати доконтактну профілактику, постконтактну профілактику постраждалим від гендерного насильства, попереджати вертикальну передачу, та проводити тестування з ВІЛ.

Роз’яснення щодо внесення змін до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією, був затверджений наказом Мінреінтеграції від 22 грудня 2022 року № 309 та періодично оновлюється.

Останнім часом через загострення ситуації на фронті збільшилася кількість звернень до Мінреінтеграції щодо переведення певних населених пунктів із категорії територій можливих бойових дій до категорії територій активних бойових дій.

Артем Лисогор привітав з випускним ліцеїстів Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою

«Сьогодні у доросле життя пішло покоління, дорослішання яких припало на повномасштабну війну. Ці діти знають як це – навчання у підвалах, під обстрілами, та втрата рідного дому», - зазначав голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. 
Наша молодь сьогодні обирає саме військову сферу. Такі вмотивовані та молоді люди як ніколи потрібні країні. Цьогоріч, ліцейську присягу разом з юнаками вперше склали і 18 дівчат. 

25 дітей з Міловської громади відпочинуть на Закарпатті

Серед батьків-ВПО громади попередньо було проведено опитування стосовно визначення потреби в оздоровленні дітей влітку 2024 року.

На сьогодні 26 батьків надали відповідні заяви.

Вже проведено закупівлю 25 путівок на червень-липень до Закарпатського обласного дитячого санаторію «Малятко» на суму 298,455 гривен.

Перші 10 дітей оздоровлюватимуться там вже з 15 червня.

Також прийнято одну заяву щодо направлення дитини до МДЦ «Артек».

Ще троє вже оздоровлюються у таборі «Дитяче селище» релігійної місії Карітас–Спес.

Повернули тіла 212 полеглих оборонців до України, в тому числі і загиблих з Луганщини

За результатами репатріаційних заходів на рідну землю вдалося повернути тіла загиблих Захисників зокрема з Донецького, Запорізького, Луганського та Харківського напрямків, а також з тимчасово окупованих територій України.

Репатріація тіл відбулася за сприяння Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Мінреінтеграції, Уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Об’єднаним центром при СБУ, ЦВС ЗСУ, іншими силовими структурами, відомствами та міжнародними організаціями. 

Ще 120 тисяч гривень надано оборонцям України з Сєвєродонецької громади

Минулого тижня за зверненнями мешканців Сєвєродонецької громади одноразову матеріальну допомогу на загальну суму 120 000 гривень виплачено шістьом особам з числа мобілізованих та тих, хто добровільно пішов служити до лав ЗСУ під час впровадження воєнного стану в Україні. 

Крім того, 15 000 гривень надано родині загиблого Захисника.

Виплати проведено за Комплексною програмою підтримки Сєвєродонецькою міською територіальною громадою Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2024 рік. 

Артем Лисогор про події на Луганщині – 31 травня, ранок (відео)

Артем Лисогор про події на Луганщині – 31 травня, ранок:
-    учора вдалося евакуювати чотирьох жителів деокупованих сіл, що розташовані поблизу лінії бойового зіткнення;

-    група, яка доставляла туди гуманітарну допомогу, позавчора  потрапила під обстріл противника. На щастя, ніхто не постраждав;

-     на окупованій території Луганщини палають ліси –  ніяких заходів щодо ліквідації пожеж у так званій «лнр» не вживають.


 

Наша спортсменка перемогла у першості країни зі стрибків у воду

Змагання серед вікових груп «А» і «В» відбуваються у Києві.

Тож, серед юніорок на вишці кращою стала наша Соф’я Есман. Із результатом 318,5 біли вона випередила суперниць із Запоріжжя та Миколаївщини.

Нагадаємо, що днем раніше Соф’я відзначилася сріблом та триметровому трампліні.

Вітаємо!

Окупанти збільшують кількість блокпостів на захоплених два роки тому територіях – шукають чоловіків, навколо Рубіжного і Сєвєродонецька продовжують палати ліси, росіяни знову обстріляли Невське та Новолюбівку

«У цих двох деокупованих селах пролунали декілька вибухів внаслідок ударів з реактивних систем залпового вогню. Також противником відкривався вогонь із артилерії та мінометів. Снаряди поцілили по житлових масивах та логістиці.