Архів новин

15 мая 2024

У Полтаві 17 травня можна буде вирішити пенсійні питання

У цей день фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області проведуть прийом внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають у Полтаві.

Консультування відбудеться з 9:00 до 15:00 у хабі Лисичанської громади.

Адреса: м. Полтава, вул. Пушкіна, буд. 115, каб. 16.

96-річну ветеранку Другої світової привітали із Днем народження

Свій 96-й День народження ветеран Другої світової Марія Яківна В’язовець зустріла далеко від рідної Луганщини. Рятуючись від російських окупантів, родина переселилась з Сєвєродонецька до Борисполя на Київщину.

Зовсім дівчинкою пройшла випробування війною Марія Яківна і каже, що й припустити не могла, що у такому поважному віці зазнає жахів артилерійських обстрілів та на власні очі побачить, як знову вбивають мирне населення.

Діти ветеранки, Тетяна Тихонівна та Юрій Тихонович, також вже пенсіонери, тож для родини В’язовець настали складні часи. 

Україна для кожної дитини: запрацювала державна платформа про усиновлення та сімейне виховання

Міністерство соціальної політики разом із Координаційним центром із розвитку сімейного виховання та догляду дітей запустили державну онлайн-платформу «Україна для кожної дитини»: https://www.dity.gov.ua/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2_KZHqd2-J6MBbxYg8BJ...

Відбулось засідання робочої групи з безбар'єрності

15 травня 2024 року під головуванням заступниці голови обласної державної адміністрації Наталії Романенко відбулось засідання робочої групи з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року (далі – Робоча група).

Громади Луганщини, Житомирщини та Закарпаття спільно протидіятимуть надзвичайним ситуаціям

Шульгинська громада з Луганщини, Гришковецька – з Житомирщини та Ясінянська – з Закарпаття  уклали тристоронній «Меморандум про співпрацю у сфері цивільного захисту».

Як отримати компенсацію за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб

Роботодавцям, які працевлаштовують внутрішніх переселенців, передбачена виплата 8000 грн.

Ці кошти можна витратити на оплату праці таких працівників.

Як отримати компенсацію та які документи необхідні – дивіться в інфографіці

Скелелази Луганщини завершили виступи на чемпіонаті України, виборовши сім призових місць

Із 9 по 15 травня у Києві відбувся етап молодіжного чемпіонату України зі скелелазіння. Дівчата та хлопці змагалися у вікових групах U14, U16, U18, U20.
Луганщину представили вихованці КДЮСШ №1 з Сєвєродонецька: Владислав Макогон, Гліб Клочко, Ярослава Пащук та Святослав Пащук.

Так, Ярослава Пащук виборола друге місце у дисципліні «трудність» та друге місце за результатами двоборства серед вікової групи U18.

Святослав Пащук став другим у дисципліні «швидкість» та третім – у дисциплінах «трудність», «болдеринг» й за результатами двоборства серед вікової групи U16.

У червні-липні діти з Гірської громади можуть оздоровитися на Івано-Франківщині

Гірська міська військова адміністрація продовжує прийом заяв на оздоровлення дітей влітку 2024 року.

А саме, у туристично-оздоровчому комплексі «Едельвейс» на Івано-Франківщині. 

Очікуються два заїзди:
- з 18 червня по 8 липня;
- з 9 по 29 липня.

Тривалість однієї зміни складає 21 день.

Із детальною інформацією щодо подачі документів охочі можуть ознайомитися за посиланням https://girska-gromada.gov.ua/news/1713175008/. 

Житлова субсидія на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначена автоматично

Оскільки кількість отримувачів пільг та житлових субсидій зростає (наприклад, через зростання кількості учасників бойових дій та інші фактори) на фінансування житлових субсидій та пільгу 2024 р. Уряд виділив – 49,9 млрд грн (на 12 млрд грн більше, порівняно з 2023 р.)

Житлова субсидія на опалювальний сезон призначається до дати його закінчення, по 30 квітня включно (по 15 квітня включно йде нарахування на послугу опалення). А з травня людина може отримувати субсидію на неопалювальний сезон.

Кращим школярам Біловодської громади призначають іменні стипендії

Матеріальна винагорода передбачена для учнів закладів загальної середньої освіти Біловодської селищної територіальної громади.

А саме, переможцям, призерам, учасникам ІІ, ІІІ, ІV етапів Усеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів, інтелектуальних та творчих конкурсів, турнірів, вікторин національного й обласного рівнів, випускникам 9 та 11 класів, які мають високі успіхи в навчанні.

Загальний стипендіальний фонд становить 314 806 гривень.

Відповідні кошти передбачені в Програмі «Освіта Біловодщини на 2024-2026 роки».

Новопсковською громадою виплачено 1 млн 860 тисяч гривень матеріальної допомоги 124 Захисникам і Захисницям

Йдеться про виплату з бюджету громади в розмірі 15 тисяч гривень на кожну особу, відповідно до місцевої Програми надання одноразової грошової допомоги Захисникам та Захисницям України, які беруть/брали безпосередню участь у бойових діях, пов’язаних з повномасштабною військовою агресією рф проти України, та затвердженого Порядку.

Відбиття штурму на Куп’янському напрямку: знищено БМП, ліквідовано чотирьох окупантів та ще сімох поранено

Влучними пострілами зі 120-мм міномету луганські прикордонники відбили наступ загарбників.

Ворог за підтримки бойової машини піхоти намагався штурмувати позиції Сил оборони на Куп’янському напрямку.

Проте прикордонники «Помсти» зупинили просування противника. Спочатку знищили БМП, згодом добили піхоту, яка відступала – чотирьох окупантів знищено та ще сімох поранено.

4 травня під час виконання бойового завдання на Авдіївському напрямку загинув Євген Сумщенко – мешканець міста Попасна

Назавжди залишаться в пам'яті його самовідданість і героїзм, нагадуючи про величезну ціну нашої свободи.

Щирі співчуття рідним та близьким загиблого.

Вічна пам’ять і українському Захиснику!

Історію «лнр» змусять вивчати учнів 5-7 класів окупованої Луганщини, тіла вбитих на півночі Харківщини військових рф звозять до «лнр», загарбники обстріляли Невське – зруйнували три будинки

«Під вогонь ворога потрапили Невське і Куземівка. По селах поцілили з мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню. Зокрема, у Невському є влучання по території трьох домоволодінь. Усі три будинки зазнали руйнацій різного ступеня», зазначив Артем Лисогор, очільник Луганщини.