Прес-центр15 травня 2024, 17:05

Україна для кожної дитини: запрацювала державна платформа про усиновлення та сімейне виховання

Міністерство соціальної політики разом із Координаційним центром із розвитку сімейного виховання та догляду дітей запустили державну онлайн-платформу «Україна для кожної дитини»: https://www.dity.gov.ua/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2_KZHqd2-J6MBbxYg8BJ...

Про це повідомила заступниця керівника Офісу Президента Юлія Соколовська у відеозверненні з нагоди Міжнародного дня сім’ї.

«Зараз ми особливо розуміємо, що дім там, де сім’я та рідні. Але тисячі дітей в Україні не мають батьків, які про них піклуються. А дорослі не обізнані, як можна допомогти дітям. Адже лише від 14% до 27% знають про існування сімейних форм виховання дітей. Ще меншій кількості – усього 5% – відомо про патронат», – зазначила Юлія Соколовська.

На єдиній державній онлайн-платформі можна дізнатися про усиновлення та сімейні форми виховання: опіку та піклування, прийомні сім’ї, великі прийомні сім’ї та патронат. Потенційні батьки можуть отримати покроковий алгоритм дій, консультацію експерта та пройти освітній онлайн-курс для майбутніх усиновлювачів.

Платформа створена в межах реалізації реформи системи догляду та підтримки дітей за фінансового сприяння ЄС та Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

https://www.president.gov.ua/news/ukrayina-dlya-kozhnoyi-ditini-zapracyu...