Прес-центр22 травня 2024, 12:05

У хабах Кремінської та Лисичанської громад у Дніпрі пропонували опанувати професію демінера

21 травня у Дніпрі відбулися чергові рекрутингові заходи Представництва «The HALO Trust» в Україні на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів».

Звертаючись до присутніх, перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов зазначив, що Україна і, зокрема, Луганська область, є найзамінованішою територією у світі, тому потреби у розмінуванні дуже великі.

Він зауважив, що розмінування нашого регіону є першочерговим завданням після деокупації, що дозволить відновити діяльність громад, а демінери отримають робочі місця.

Заходи, які проводить «The HALO Trust», – можливість одержати довготривалу роботу, адже розмінування територій, на жаль, триватиме декілька років.

Спеціалісти з підбору та адаптації персоналу Представництва повідомили учасникам заходів про критерії відбору працівників на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів», умови роботи та оплати праці.

Співробітник відділу тренінгів Представництва Хало Траст в Україні детальніше пояснив, як на практиці проводяться роботи.

До заходів долучилися 65 внутрішньо переміщених осіб з Луганщини, які зареєстровані в хабах Лисичанської та Кремінської міських військових адміністрацій.

За підсумками бажаючі заповнили анкети для проходження співбесід.