Прес-центр22 травня 2024, 07:05

Окупанти вдарили по Невському чотирма ракетами, ціни не перевірятимуть – у понад 440 населених пунктах «лнр» у магазинах дозволили не користуватися касовими апаратами, на Старобільщині росіяни вчать дітей готуватися до атак терористів

«Учора під вогнем противника опинилося кожне село, де є цивільне населення. Це і Невське, і Макіївка, і Новолюбівка. Артилерійський і мінометний вогонь ворог також спрямував в бік Стельмахівки та Куземівки. Найважча ситуація в Невському. Крім артилерії, по населеному пункту завдані удари чотирма ракетами. Є влучання щонайменше по п’яти будинках. Господарчі споруди постраждали у Новолюбівці, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Попри це, представники Красноріченської громади встигли доставити жителям Новолюбівки продуктові набори».

Бойові дії розгорталися біля Білогорівки та Новоєгорівки.

Авіаційних ударів противник завдав по Сергіївці та Макіївці.

У так званій «лнр» з одного боку наголошують на контролі цін на соціально значущі товари, з іншого – дозволяють підприємцям не встановлювати розрахункові апарати у магазинах. Таке рішення прийнято для території понад 440 населених пунктів. Тобто, ціну товару, за якою його відпускатимуть людям, ніхто не перевірятиме.

Причини, на які посилаються окупанти, – відсутність регулярного транспортного сполучення і жахливий стан доріг. Тобто, скаржаться на власноруч зруйновану за ці роки логістику та інфраструктуру.

У начальних закладах Новопсковської та Білолуцької громад загарбники готують дітей до ймовірних атак терористів на ці школи. Не в теорії – на практиці. Зокрема, відпрацьовували відповідні дні з захопленням будівлі та укладанням школярів на підлогу, погрожуючи їм макетами зброї.