Прес-центр31 липня 2024, 17:07

«Для відновлення Луганщини знадобляться нове бачення та ідеї молоді», - Артем Лисогор  долучився до форуму "Лідери Луганщини. Відбудова, ресурси та можливості"

 

Відбувся онлайн форум "Лідери Луганщини. Відбудова, ресурси та можливості", який об’єднав представників влади, бізнесу, громадських організацій та ініціативну молодь Луганської області. 

Метою є залучення молодих людей до комунікації та обговорення актуальних для регіону питань - повернення та реінтеграція тимчасово окупованих територій, об’єднання луганчан навколо своїх громад та впровадження вже існуючих інструментів для підтримки внутрішньо переміщених осіб.

«Перш за все хочу відзначити вашу ініціативність. Сьогодні, в умовах війни наша країна потребує людей дії. Тих, у кого горять очі ідеями, хто сповнений сил та наснаги до реформ, модернізації та розбудови суспільства. Ми потребуємо саме таких лідерів, як ви. І саме ви будете тими, хто безпосередньо втілюватиме в життя ідеї побудови демократичного, сучасного та європейського соціуму на Луганщині після звільнення від окупантів», - привітав учасників форуму голова обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Молодь Луганщини проявила себе з найкращого боку на початку повномасштабного вторгнення. Працювали на хабах, розвозили гуманітарку, приймали та допомагали знайти притулок переселенцям на шелтерах, опікувалися літніми людьми. Багато юнаків та дівчат з Луганщини стали до лав Збройних Сил України і до сьогодні продовжують виконувати бойові завдання на передовій. 

Облдержадміністрацією налагоджено ефективну роботу у сфері молодіжної політики після переміщення громадян на території, підконтрольні Уряду України. В пріоритеті залишається всебічна підтримка та залучення молоді до формування та реалізації державної політики. Нині працює потужна обласна Молодіжна рада, 18 Молодіжних рад у громадах (в тому числі одна районна), створені три потужні ресурсні центри, працюють консультативно-дорадчі органи.