Прес-центр18 червня 2024, 14:06

Експрацівнику Державної казначейської служби у Луганській області СБУ повідомила про підозру

 

Слідчі СБУ зібрали доказову базу щодо колаборанта, який з 2014 року співпрацює з агресором і відіграє одну з ключових ролей у фінансуванні створених окупантами «владних структур» на Луганщині. 

Фігурантом є Євген Мануйлов, колишній чиновник Державної казначейської служби, який після захоплення окремих районів Луганської області перейшов на бік ворога та обійняв «крісло» «міністра фінансів» угруповання «лнр». Після широкомасштабного вторгнення, в контексті «інтеграції» тимчасово окупованої території до рф, Мануйлова було «перепризначено» на цю ж посаду. 

Колаборант підтримує постійні контакти з кураторами в урядових структурах рф. За його безпосередньої участі у захоплених ворогом районах Луганщини було впроваджено «рубльову зону» та організовано механізми сталого фінансування країною-агресором окупаційних структур так зв. «лнр». 

Наразі він продовжує виконувати керівні функції на «міністерській посаді». 

СБУ повідомила правопорушнику про підозру в колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Раніше він став фігурантам кримінального провадження за ч. 1 ст.109 КК України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).  

Зловмисник перебуває з розшуку. Вживаються заходи для його притягнення до кримінальної відповідальності. 

Слідчі дії проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.