Архів новин

15 июня 2024

Сьогодні день, коли світ починає наближати справедливий мир – виступ Президента України на першому пленарному засіданні Глобального саміту миру

Пані Президент, дякую вам.

Дякую за всі ваші зусилля заради організації Саміту та наближення справедливого миру.

Пані та панове!

Сьогодні день, коли світ починає наближати справедливий мир.

Я дякую кожному, хто працював заради цього дня, – кожному лідеру, усім командам та радникам, усім державам. Зараз на Саміті – сто одна держава та міжнародна організація, і це колосальний успіх, успіх наш із вами, спільний успіх усіх, хто вважає, що об’єднаний світ, об’єднані нації сильніші, ніж будь-який агресор.

У понеділок в Обухові вам допоможуть пенсійники Луганщини

17 червня з 9:00 до 11:00 у хабі Лисичанської громади в Обухові відбудеться онлайн-консультування фахівця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Адреса: м. Обухів, вул. Київська, 132/2.

Кабмін розширив категорії родин з дітьми, на яких розповсюджуватиметься послуга “муніципальна няня”

Аналіз нових потреб громадян, викликаних повномасштабним вторгненням, показав, що послуга “муніципальна няня” стає все більш актуальною - внутрішньо переміщені особи потребують більше часу для працевлаштування та інтеграції в нових громадах, велика кількість закладів дошкільної освіти зачиняються. 

Відповідно до оновленої Постанови, розширюються категорії дітей, на які поширюватиметься послуга, а саме:

-  діти до 3 років внутрішньо переміщених осіб (які не мають тяжких хвороб);

Найпопулярніші запитання щодо посвідчення ветерана в Дії

Найпопулярніші запитання щодо посвідчення ветерана в Дії

Кому до 1 липня слід звернутися за переоформленням субсидії

Згідно із пунктом 3-1 постанови Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану» (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 08.05.2024 № 521), Пенсійний фонд України з червня 2024 року припиняє нарахування та виплату пільг, які надавалися згідно з цією постановою.  

Зміна системи шкільного харчування є частиною відновлення країни

Про це зазначила перша леді України Олена Зеленська під час учорашньої наради під головуванням заступника керівника Офісу Президента Олексія Кулеби щодо реформи шкільного харчування.

Понад 805 мільйонів вже перераховано пенсіонерам Луганщини в червні

 

Станом на 14 червня, на пенсійні виплати через уповноважені банки жителям нашої області спрямовано 805,9 млн гривень.

Підсумки тижня, що минає, підбив Артем Лисогор

Очільник Луганщини наголосив, що цей тиждень мав велике значення для України та регіону. Зокрема, перед самітом миру, який відбудеться у Швейцарії, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з лідерами країн G7, де підписав безпекову угоду з Джозефом Байденом. Це – найпотужніша угода з усіх, які існували між цими двома державами за часи незалежності України.

Артем Лисогор: росіяни обстріляли Невське з мінометів – загинула 55-річна жінка

«Мінометний обстріл прифронтового села противник здійснив вчора близько 13:00. У цей час місцева жителька 1969 року народження перебувала на городі поблизу свого будинку – сховатися не встигла. На превеликий жаль, вона загинула. Жінка залишалася в Невському разом зі своєю 84-річною матір’ю, яка потребує постійного стороннього догляду. Зараз разом із Красноріченською військовою адміністрацією вирішуємо питання стосовно евакуації літньої жінки у безпечне місце», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.