Прес-центр15 червня 2024, 11:06

Зміна системи шкільного харчування є частиною відновлення країни

Про це зазначила перша леді України Олена Зеленська під час учорашньої наради під головуванням заступника керівника Офісу Президента Олексія Кулеби щодо реформи шкільного харчування.

До заходу долучилися представники 21 обласної військової адміністрації, а також Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий і керівник команди реформи шкільного харчування Орест Степаняк.

Вони розглянули перебіг упровадження регіональних програм реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року.

«Наш регіон перебував серед лідерів впровадження реформи. Поетапно реалізовувався відповідний регіональний план на 2021-2023. Систему управління якістю НАССР було впроваджено в понад 150 закладах загальної середньої освіти та більше ніж 100 закладах дошкільної освіти. Однак через повномасштабне вторгнення росії школи Луганщини перейшли на роботу в дистанційному форматі, а самі будівлі за декілька місяців захопив ворог. Значну частину з них – зруйнував або понівечив. Тому цілком погоджуюся з першою леді, що забезпечення якісним освітнім процесом після деокупації територій, зокрема і організація на високому рівні системи шкільного харчування, стане запорукою для повернення родин із дітьми додому. Це важлива складова при відбудові регіону. Ми це враховуємо у відповідних планах заходів при звільненні територій», – прокоментував участь у нараді очільник Луганщини Артем Лисогор.

Підбиваючи підсумки, Олена Зеленська нагадала, що за цей час командою реформ для керівників регіонів були організовані чисельні зустрічі із закордонними партнерами реформи. Області, зі свого боку, затвердили регіональні програми впровадження реформи, які ґрунтуються на державній, однак мають місцеві особливості.

«Ми часто наголошуємо, що ця реформа – частина відновлення України. Це не перебільшення. Будуть люди – житимуть громади. Отже, зі шкільного обіду багато що починається. Якщо годувати дітей правильно зараз, вони виростуть здоровими людьми. Якщо якісно зробити реформу зараз, у нас буде якісно краща країна за кілька років», – сказала перша леді.