Архів новин

14 июня 2024

Артем Лисогор поінформував ТСК ВР про заходи щодо забезпечення прав ВПО з Луганщини

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор та керівники структурних підрозділів ОВА взяли участь у засіданні Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав ВПО. 

Ці 40 десантників могли б сьогодні командувати операціями та бути вправними військовими. 9 членів екіпажу - могли б здійснювати пасажирські рейси. 

 

Ці хлопці могли б мати міцні сім'ї та бути люблячими батьками. Але їх убили росіяни. Луганчан, дніпровців, донеччан... 

Тоді, 14 червня 2014 року вони не померли, вони - пішли у небо.

Поклав квіти до меморіального стенду у Дніпрі. Сьогодні ми всі розділяємо скорботу разом з рідними та близькими перших загиблих у цій війні.

Вічна пам'ять!

Інструментарій із запобігання онлайн насильству щодо дівчат-підлітків

Міжнародна громадська організація «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» (LHSI) запропонувала спеціалістам, які працюють із дітьми, пакет інструментів із запобігання насильству в Інтернеті щодо дівчат-підлітків — Збірник (Toolkit) з профілактики сексуального онлайн насильства щодо дівчат-підлітків.

Це збірка ресурсів, розроблених, створених або адаптованих і протестованих у рамках кількох європейських проектів за участю семи країн ЄС.

Роз’яснення з пенсійних питань можна буде отримати у понеділок в Хмельницькому

17 червня у місцевому хабі Гірської громади з 10:00 до 12:00 відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб пенсійниками Луганщини. 

Адреса: м. Хмельницький, вул. Кам’янецька, буд. 122/2, каб. 3.

Як безоплатно отримати протез в Україні

Українці можуть отримати протези безоплатно.

Держава покриває витрати на виготовлення протеза, технічне обслуговування і ремонт, а також його заміну впродовж життя.

Детальніше про це – в інфографіці

Тіла чотирьох полеглих оборонців вдалося повернути з Луганського напрямку за результатами репатріаційних заходів 

 

В Україну повернули 254 полеглих військовослужбовців. Зокрема вдалося репатріювати тіла 221 Захисника, що воювали на Донецькому напрямку, 25 полеглих воїнів на Запорізькому напрямку, 4 полеглих Оборонця з Луганського напрямку та 4 загиблих воїна, тіла яких передані з моргів на території рф. 

Репатріація тіл відбулася за сприяння Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Мінреінтеграції, Уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Об’єднаним центром при СБУ, ЦВС ЗСУ, іншими силовими структурами, відомствами та міжнародними організаціями.

Організація «Людина в біді» допомагатиме в облаштуванні МТП та підтримці ВПО з Луганщини

Очільник Луганщини Артем Лисогор підписав Меморандум про співпрацю між Луганською обласною державною адміністрацією та філією міжнародної організації «Людина в біді» (Člověk v tísni) в Україні.

Підписантом від Člověk v tísni виступила директорка представництва організації в Україні Анна Дуда.

Метою Меморандуму є об’єднання зусиль Сторін щодо забезпечення ефективної реалізації та захисту прав осіб, постраждалих внаслідок війни в Україні, від інших кризових ситуацій, а також відновлення.

Десята річниця першої масової трагедії у російсько-українській війні - знищення українського транспортного літака ІЛ-76

40 десантників та 9 членів екіпажу загинули тоді на Луганщині.

Їх імена навіки вкарбовані в історію протистояння з ворогом.

На той момент аеропорт у Луганську контролювали українські військові. Вони героїчно тримали оборону стратегічного об’єкту 146 днів. Повітряний шлях залишався єдиним можливим методом підтримки.

Змагання дронів культивуються так званим «минспорта лнр» серед молоді, у Старобільську приймає лише один травматолог – він не місцевий, росіяни шість разів штурмували в районі Невського і Греківки

«Наші захисники стримали ворога поблизу Стельмахівки, Невського та Греківки. Поблизу двох останніх населених пунктів відбито шість атак противника. Нагадаю, що в Невському ще проживають цивільні, які, попри постійні вмовляння, виїжджають неохоче, – акцентував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Головний результат саміту G7 для нас – буде більше ППО для наших міст – звернення Президента

Дорогі українці, українки!

Щойно була зустріч із Президентом Америки Байденом – хороша зустріч, корисна. Протягом усіх цих днів я на зв’язку з нашими військовими, щодня – доповідь Головкома та постійно – звіти від міністра оборони, інших урядовців, від розвідок. Про ситуацію на фронті, на основних напрямках – наша Донеччина, Харківщина. Потреби наших воїнів, деталі постачання.