Архів новин

13 июня 2024

Це справді особливий формат G7, глобальна зустріч, яка об’єднує різні частини світу – виступ Президента України на саміті «Групи семи»

Дорога Джорджо, дорогі колеги!

Радий вас усіх бачити.

Передусім, Джорджо, я хочу подякувати тобі за вміння об’єднувати. Це справді особливий формат G7, глобальна зустріч, яка об’єднує різні частини світу, і це правильно. Лише спільні дії світової більшості можуть долати проблеми.

Я зосереджуся сьогодні на кількох пунктах.

Перший – безпека.

На Конгресі місцевого самоврядування Трьох Морів презентовано 39 проєктів відновлення Луганщини після деокупації

На міжнародній сесії Конгресу місцевого самоврядування Трьох Морів у м. Люблін (Республіка Польща) директор Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Ігор Куденко представив проєкт «Відбудуємо Луганщину – зміцнимо Україну».

Пакет ініціатив передбачає реалізацію 39 проєктних пропозицій по відновленню першочергових об’єктів комунального господарства, транспортної сфери, освіти, охорони здоров’я тощо після деокупації області.

Луганщина доєдналася до Угоди про економічну «Мережу регіонів Тримор’я»

Делегація Луганщини взяла участь у Конгресі місцевого самоврядування Трьох Морів, який відбувся 12-13 червня у м. Люблін (Республіка Польща). 

Ініціатива 3SEAS важлива компонента Європейської безпеки та економічного розвитку. 

Мережа об'єднує 25 регіонів з семи країн світу (Польща, Болгарія, Угорщина, Литва, Румунія, Словаччина, Україна). 

План дій для вступників із ТОТ та прифронтових територій, у яких відсутній документ про повну середню освіту

У добірці слайдів гортайте покрокову інструкцію — від складання річного оцінювання до подання документів через спеціальні освітні центри

Лікарі з Сєвєродонецька приймають у Дніпрі

Послуги надаються у м. Дніпро за адресами: вул. Бригадна, 11 (район ТК «Нагорка») та пр. Олександра Поля, 22. 

Прийом ведуть медичні працівники КНП «Консультативно-діагностичний центр» Сєвєродонецької міської ради: терапевт, педіатр, уролог, хірург, хірург дитячий, окуліст, невропатолог, невропатолог дитячий, кардіолог, кардіоревматолог дитячий, гінеколог, онкогінеколог, гінеколог дитячий, дерматовенеролог, ендокринолог, ендокринолог дитячий, інфекціоніст, ортопед-травматолог, ортопед-травматолог дитячий, отоларинголог, отоларинголог дитячий. 

Як отримати грант від держави за програмою "єРобота"

250 тис. грн – на створення власного бізнесу, або 7 млн грн – для розвитку тепличного господарства.
 
Ці кошти можна отримати від держави за програмою “єРобота”.

Хто може взяти участь та як подати заявку – в інфографіці.

У Броварах в п’ятницю прийматиме терапевт Сватівської багатопрофільної лікарні

14 червня з 12:00 до 15:00 у хабі в м. Бровари заплановано прийом терапевта КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня».

Попередній запис за номером телефону: 093 803 52 73.

Адреса: вул. Героїв України, 30.

Як скористатися програмою єОздоровлення

Отримати безоплатні путівки до дитячого табору можуть діти з інвалідністю, які виховуються в малозабезпечених сім’ях та діти з багатодітних малозабезпечених сімей. 

Крок 1.
Отримати сповіщення в Дії, застосунку Приватбанку або від працівників соцзахисту. Або перевірити, чи має родина право скористатися програмою, на сайті https://rstmo.ioc.gov.ua/mop/e-health.

Крок 2.
Відкрити картку зі спеціальним режимом використання для програми єОздоровлення у відділенні Приватбанку.

«Україно, вперед»: підтримуємо національну збірну з футбол на Євро-2024.


 
Артем Лисогор спільно з Олегом Шелаєвим - гравцем ФК «Зоря», Національної збірної України та Максимом Сутковим - директором філій АТ «Укрпошта» у Луганській та Донецькій областях взяли участь у спецпогашенні марки «Україно, вперед», яка присвячена участі української збірної у турнірі Євро-2024.
 

У п’ятницю жителів Луганщини в Києві консультуватиме керівництво ПФУ нашого регіону

14 червня у хабі Нижньодуванської громади відбудеться особистий прийом заступника начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Тетяни Нікітіної.  

Звертайтеся з 10:00 до 12:00 за адресою: м. Київ, проспект Миру, буд. 15-А (ст. метро «Дарниця»).

Ще понад 300 тисяч гривень виплачено 25 Захисникам, Захисницям та членам їхніх сімей з Сєвєродонецької громади

Так, 16 Захисників та Захисниць, які є учасниками бойових дій у період запровадження воєнного стану в Україні, загалом отримали 240 000 гривень.

Одному військовослужбовцю, який під час проходження військової служби зазнав поранення і продовжує службу, виплачено 25 000 гривень.

Також по 25 000 гривень одержали двоє оборонців, які були поранені і яким встановлено інвалідність.

Щомісячну матеріальну допомогу на загальну суму 6 000 гривень виплачено шістьом дітям загиблих Захисників, які відстоювали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Захоплені у 2022 році міста окупанти не включили до плану підготовки до опалювального сезону, на автошляху між Сєвєродонецьком та Луганськом перевіряють чоловіків, Невське обстріляне з реактивної артилерії

«Загарбники завдають прицільних ударів по прифронтових населених пунктах. Невське, Макіївка і Стельмахівка обстріляні з мінометів та зі ствольної артилерії. Крім того, в районі Невського противник застосував реактивні системи залпового вогню», – зазначив Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації.

23 рази росіяни атакували на Куп’янському та Лиманському напрямках упродовж доби, що минула. Бої точилися, зокрема, біля М’ясожарівки, Невського, у Серебрянському лісі.