Прес-центр13 червня 2024, 07:06

Захоплені у 2022 році міста окупанти не включили до плану підготовки до опалювального сезону, на автошляху між Сєвєродонецьком та Луганськом перевіряють чоловіків, Невське обстріляне з реактивної артилерії

«Загарбники завдають прицільних ударів по прифронтових населених пунктах. Невське, Макіївка і Стельмахівка обстріляні з мінометів та зі ствольної артилерії. Крім того, в районі Невського противник застосував реактивні системи залпового вогню», – зазначив Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації.

23 рази росіяни атакували на Куп’янському та Лиманському напрямках упродовж доби, що минула. Бої точилися, зокрема, біля М’ясожарівки, Невського, у Серебрянському лісі.

На Куп’янській ділянці фронту ворог вдарив керованими авіаційними бомбами. За попередніми даними, противник втратив там 31 особу загиблими та пораненими.

У так званій «лнр» почали звітувати про попередні результати підготовки до осінньо-зимового періоду. Кажуть, що заходи виконуються з випередженням плану.

Водночас виявилося, що до відповідного плану робіт не увійшли заходи на інфраструктурних об’єктах розбитих росіянами Лисичанська, Рубіжного, Сєвєродонецька.

Ці міста, нібито, готуватимуть за окремим графіком, про перебіг виконання якого не доповідають. Бо вже анонсували, до прикладу, запуск системи опалення в Лисичанську ще у вересні 2023 року, але вона не працює і досі. Наприкінці зими були намагання в Сєвєродонецьку підключити окремі будинки до котелень – там не вистачило потужностей. Все не дуже добре, тому до плану підготовки, який надсилатимуть у кремль, ці населені пункти не включили. Не хочуть псувати показники.

На автошляху між Сєвєродонецьком та Луганськом зупиняють автівки та автобуси. Проводять бесіди з чоловіками призовного віку, перевіряють, чи перебувають ті на обліку у військкоматі. Кому потрібно – видають повістки.