Архів новин

21 июня 2024

За невиконання показників валового збору через загибель врожаю аграріїв «лнр» штрафуватимуть, на окупованій Луганщині росіяни конфіскують автівки цивільних, до звільнених сіл Красноріченської громади завезли хліб

«Попри постійні обстріли до Невського, Новолюбівки та Макіївки вдалося доставити тижневий запас хліба. У кожному із зазначених сіл ще залишаються люди. Учора евакуювати літню жінку. Інші поки що відмовляються, – повідомив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – По Невському росіяни вели вогонь з реактивної артилерії. Зі ствольної артилерії та мінометів – по Стельмахівці, Куземівці, Невському, Макіївці».

Противник атакував на Лиманському та Куп’янському напрямках 22 рази. На Луганщині – поблизу Стельмахівки, Невського, Греківки, Сергіївки, у Серебрянському лісі.

Олексій Смирнов долучився до відкриття виставки, присвяченої 30-й річниці роботи УВКБ ООН в Україні

Агентство ООН у справах біженців відкрило в музеї історії Києва фотовиставку «Зберігаємо надію вдалині від дому», що висвітлює три десятиліття роботи з людьми, переміщеними або постраждалими внаслідок війни в Україні.

35,5 тисяч осіб із соціальних груп ризику охоплені системним скринінгом – такі дані оприлюднені на засіданні Луганської обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу

Впровадження системи соціальної підтримки та реінтеграції хворих на туберкульоз та ВІЛ-інфекції/СНІДу  службами соціального захисту населення та проведення систематичного скринінгу осіб з груп ризику розвитку туберкульозу закладами охорони здоров’я Луганської області обговорили на засіданні Луганської обласної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

24 червня очільниця ПФУ Луганщини відповідатиме на ваші питання в Черкасах

У понеділок, 24 червня, відбудеться особистий прийом начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольги Шарунової.  

Із 10:00 до 12:00 вона консультуватиме у гуманітарному хабі Попаснянської громади.

Адреса: м. Черкаси, вул. Чехова, буд. 9-А.

Житло для ВПО в місті Києві

 

Лисичанська міська військова адміністрація та Український державний університет ім. Михайла Драгоманова підписали меморандум про співпрацю щодо життєзабезпечення ВПО та надання тимчасового житла в гуртожитку вишу. 

Блочна система гуртожитку може розмістити до 400 ВПО. 170 людей вже заселилися. 

Ще один представник Луганщини став чемпіоном Європи з важкої атлетики

На першості континенту Сергій Котелевський виборов срібну нагороду в ривку з результатом 125 кг та золоту – в поштовху (155 кг). 

За сумою двоборства з результатом 280 кг він здобув титул чемпіона Європи.

Підготували спортсмена Віталій Гребельний та Костянтин Селіванов.

У Луцьку наші ВПО одержали гігієнічні та продуктові набори

Хаб при Щастинській міській військовій адміністрації у м. Луцьк можна відвідати з 9:00 до 18:00 (понеділок - п'ятниця).

На минулому тижні послугами гуманітарного осередку скористалися 160 жителів Луганщини.

100 родин отримали продуктові та гігієнічні набори від партнерських організацій.

Тим, хто потребував, видали окуляри.

Також у хабі луганчани можуть скористатися допомогою спеціалістів центру зайнятості, пенсійного фонду, юриста, психолога тощо.

Ще двох дітей прийняла на виховання сім’я Вєжлєвих з Лисичанська

Трирічний Макарчик та дев’ятирічний Сергійко, які перебували у Луганському обласному будинку дитини № 2, тепер мешкають разом з прийомною родиною у Чернівецькій області. 

Мама, пані Світлана, двічі їздила до Словенії, куди з початком війни було евакуйовано заклад, щоб познайомитися, встановити контакт з хлопчиками, а згодом – забрати їх до родини. 

Прийомну сім’ю Світлана та Олександр Вєжлєви створили ще у 2011 році, коли, маючи двох власних синів, узяли на виховання Владислава. Наразі діти вже подорослішали, тож подружжя прийняло рішення збільшити родинне коло.

Повідомлення про оприлюднення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки та проєкту документу державного планування

Повна назва документа державного планування: Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Луганської області на 2024-2027 роки, затвердженої розпорядженням голови обласної державної адміністрації – начальника обласної військової адміністрації від 25.12.2023