Архів новин

12 июня 2024

Луганчани в Полтаві виявили бажання стати демінерами

Сьогодні для наших ВПО в Полтаві провели черговий рекрутинговий захід Представництва «The HALO Trust» в Україні на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів».

Луганчанам наголосили, що розмінування територій триватиме не один рік і у організаторів є зацікавленість у створенні робочих місць саме для жителів нашого регіону.

Керівник групи підбору та адаптації персоналу Представництва розповіла про критерії відбору кандидатів на посаду «Демінерка/демінер з виявлення вибухонебезпечних предметів», умови роботи та оплати праці. 

Мінсоцполітики: Що треба знати про субсидію

Субсидія надається особам зі складу домогосподарства, якщо вони сплачують за комунальні послуги більше, ніж визначений для них обов’язковий платіж. 

Платіж розраховується індивідуально для кожного домогосподарства і залежить від середньомісячного сукупного доходу на одну особу. Також мають значення майновий стан домогосподарства  і норми споживання. Адже за електроенергію, спожиту понад встановлений норматив, родина сплачуватиме за власний кошт.  

У Харкові в четвер надаватимуть роз’яснення стосовно пенсійних питань

13 червня у місцевому хабі Попаснянської громади спеціаліст ГУ ПФУ в Луганській області прийматиме наших ВПО, які тимчасово мешкають у Харкові.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Харків, майдан Конституції, буд. 1, під’їзд 5.

Особливості вступу на навчання з ТОТ та прифронтових територій у 2024 році

Міністерство освіти і науки України інформує про особливості вступної кампанії 2024 року на бакалавра (магістра ветеринарного, медичного та фармацевтичного спрямування) для осіб, які зареєстровані на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де ведуться активні бойові дії станом на 1 липня 2024 року.

Існують спеціальні умови участі в конкурсному доборі на навчання для здобуття вищої освіти, а також спеціальні умови вступу на навчання за державним або регіональним замовленням (квота-2).

У Дніпрі викрито луганчанина, який на окупованій території будував фортифікації для ворога та ремонтував військову техніку

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому працівнику фермерського господарства із деокупованого села Невське.

Йому інкриміновано добровільне надання допомоги зс рф та контрольованим ними незаконним збройним формуванням на тимчасово окупованій території у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після захоплення території Сватівського району чоловік почав співпрацювати з окупантами.

У хабі в Рівному діє літній табір денного перебування «Мрія» для дітей ВПО

Його відкрито на базі освітнього простору гуманітарного хабу «Біловодщина незламна». 

Відпочинок розрахований на дві зміни по два тижні в будні дні з 9:00 до 14:00. Загалом планується залучити 30 дітей з різних областей України.

Протягом двох тижнів на дітей чекають екскурсії, квести, творчі майстер-класи, походи до зоопарку, кінотеатру та інше дозвілля.

Новопсковською громадою виплачено 2 млн 115 тисяч гривень матеріальної допомоги 141 Захиснику і Захисниці

А саме, по 15 тисяч гривень на одну особу відповідно до Програми надання одноразової грошової допомоги Захисникам та Захисницям України, які беруть/брали безпосередню участь у бойових діях, пов’язаних з повномасштабною військовою агресією рф проти України.

Також у 2024 році грошову допомогу надано:

- двом родинам загиблих Захисників (50 тисяч гривень на одну родину);

- шістьом учасникам бойових дій, які отримали інвалідність внаслідок поранення (І група – 30 тисяч гривень, ІІ група – 20 тисяч гривень, ІІІ група – 10 тисяч гривень).

Артем Лисогор про події на Луганщині – 12 червня, ранок (відео)

Артем Лисогор про події на Луганщині – 12 червня, ранок:

-    у прифронтових деокупованих селах Луганщини залишаються ще 50 громадян. Щоразу проводимо з ними бесіди щодо евакуації. Окупанти постійно обстрілюють і населені пункти, і логістичні шляхи;

-    у Стельмахівці майже всю ніч точилися бої. По Невському та Білогорівці ворог вдарив КАБами;

-    до так званого «мвд лнр» набирають співробітників без юридичної освіти. Це ознаки прихованої мобілізації;

Вступників до Луганської академії слідчого комітету рф набирають на Херсонщині – бажаючих небагато, в «лнр» поновлено облави на чоловіків, по Невському та Білогорівці росіяни спрямували КАБи

«Учора окупанти активно застосовували авіацію. Чотирма керованими авіаційними бомбами вони вдарили по Невському, ще шістьма – по Білогорівці. Крім того, Невське загарбники обстріляли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Також є влучання у Стельмахівці, Куземівці та Макіївці. Штурмував ворог поблизу Невського, Греківки та у Серебрянському лісі», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

На Куп’янському напрямку противник за добу втратив 134 осіб пораненими та вбитими. Пошкоджено чотири гармати та чотири автомобілі ворога.