Архів новин

18 июня 2024

У виші в Луганську готуватимуть операторів БПЛА, викладачі та вчителі «лнр» проходять курси підвищення кваліфікації з основ російської державності, по Макіївці вдарили некерованими авіаційними ракетами

"Крім Макіївки авіаційного удару завдано по Невському. Також це село обстріляне з "Градів". Артилерію і міномети противник застосував біля Стельмахівки, Куземівки, Невського, Макіївки", - наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

25 «пташок» Mavic 3 Pro та 20 зарядних станцій Bandera Power передали військовослужбовцям, - Артем Лисогор

 

Разом із очільником Рубіжанської МВА Андрієм Юрченком Артем Лисогор завітав на позиції бійців Першої Президентської бригади, які виконують завдання на Луганському напрямку.

Зважаючи на непросту ситуацію на фронті, більшість техніки вже активно працює на знищення ворога, але дронів завжди недостатньо.

"Ми постійно підтримуємо зв'язок з військовими, щоб оперативно реагувати на їхні потреби та надавати необхідну допомогу", - наголосив очільник Луганщини.

Також він відзначив чотирьох бійців Знаком Пошани «Захисник Луганщини».

Підсумки 2023-2024 навчального року та зміни у законодавстві для ВПО – розглянули на черговому засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення

 

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації.

Члени Координаційного центру розглянули підсумки 2023-2024 навчального року, ознайомились зі змінами у чинному законодавстві у сфері соціального захисту населення, а також оцінили стан виконання рішень Координаційного центру.

Про результати роботи та досягнення сфери освіти у навчальному році 2023-2024 доповіла в. о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Поскрякова.

Молодь Луганщини навчатимуть писати гранти та втілювати ідеї у проєкти 

 

Луганщина долучилася до проєкту «Y.E.S: Молодь — опора стійкості», метою якого є підвищення стійкості та психічного здоров'я молоді з Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей.

Проєкт передбачає оцінку потреб молоді, тренінги для молодіжних працівників/ць, тренінги за практичною програмою для тренерів та тренерок «Життєстійкість 2.0», заходи для молоді у громадах, групи взаємопідтримки, консультації з профорієнтації, психологічну програму Resilience Minds, а також Банк Ідей, де молодь буде вчитися писати гранти та реалізовувати свої проєкти у громадах.

Учениця з Луганщини стала найкреативнішою конкурсанткою на міжнародному змаганні у США

 

В Рочестерському технологічному інституті (штат Нью-Йорк, США) відбувся фінал найбільшого у світі конкурсу проєктів екологічного спрямування GENIUS Olympiad.

Цьогоріч змагалися учасники зі 67 країн світу. Українська делегація виборола 46 нагород: 10 золотих медалей, 15 срібних, дев’ять бронзових, 11 почесних і один гран-прі.

Почесну відзнаку Olympiad у проєкті «Осте осте сте пусте» в номінації «Креативне письмо» отримали учениця Кремінського ліцею № 5 Марія Руднєва.

Військово-обліковий документ через QR-код і дистанційне виправлення помилок: у застосунку Резерв+ зʼявилися нові функції

 

Відсьогодні у застосунку Резерв+ став доступним електронний військово-обліковий документ, який має таку ж юридичну силу, як паперовий.

Відсканувавши QR-код, уповноважені органи можуть перевіряти його чинність й отримати усю необхідну інформацію.

«Щоб отримати електронний військово-обліковий документ, достатньо авторизуватись у застосунку Резерв+ та оновити дані щодо себе. Якщо ви вже оновлювали дані раніше, завантажте повторно застосунок в App Store чи Google Play Market», — повідомила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Експрацівнику Державної казначейської служби у Луганській області СБУ повідомила про підозру

 

Слідчі СБУ зібрали доказову базу щодо колаборанта, який з 2014 року співпрацює з агресором і відіграє одну з ключових ролей у фінансуванні створених окупантами «владних структур» на Луганщині. 

Фігурантом є Євген Мануйлов, колишній чиновник Державної казначейської служби, який після захоплення окремих районів Луганської області перейшов на бік ворога та обійняв «крісло» «міністра фінансів» угруповання «лнр». Після широкомасштабного вторгнення, в контексті «інтеграції» тимчасово окупованої території до рф, Мануйлова було «перепризначено» на цю ж посаду. 

Робота з психологом, послуги масажу та дитячі гуртки: хаб Біловодської громади у Рівному планує розширювати спектр послуг

 

Гуманітарні хаби стали багатофункціональними центрами підтримки наших ВПО по всій країні. Лише за останній рік, кількість послуг, що надають на хабах зросла з 28 до понад 70. Хаби стали місцем об'єднання луганчан навколо своїх територій та допомагають їм інтегруватися у приймаючі громади. 

Ветерани можуть скористатися послугами планової стоматології, а держава відшкодує кошти! 

 

Українські ветерани, ветеранки та військовослужбовці отримали право на відшкодування державою вартості послуг із планової стоматологічної допомоги.

Відповідні зміни до постанови КМУ від 27 лютого 2024 р. № 212 внесено під час сьогоднішнього засідання Уряду. Документ розробили фахівці Міністерства у справах ветеранів України спільно з Міністерством охорони здоров'я України.
  
Йдеться про послуги:
- видалення зубів
- відновлення 
- пломбування

Завершився двотижневий літній табір для дітей з Лисичанської громади у Дніпрі та Києві

 

Групи літнього дозвілля працювали на базі гуманітарних штабів, якими опікується Лисичанська МВА. Вони об'єднали дозвілля 37 діток від 6 до 15 років. 

Наші діти відвідували різноманітні екскурсії та майстер-класи, брали участь у змаганнях та спортивних естафетах, познайомилися ближче з історією приймаючих громад. Зокрема, у Дніпрі діти побували у Музеї історії Дніпра, відвідали бібліотеки, а в столиці - займалися в Культурно-мистецькому хабі «Fox House», де збирали LEGO, опанували фортепіано та танцювали hip-hop.

Спортсменка з Луганщини виборола срібло чемпіонату Європи зі стрибків у воду

У Белграді командними змаганнями стартував чемпіонат Європи зі стрибків у воду.

Українці Данило Аванесов, Каріна Глижіна, Станіслав Оліферчик та Анна Письменська стали срібними призерами турніру, набравши у сумі 357.00 балів.

Для капітана команди - луганчанки Анни Письменської - ця континентальна першість стала 15-ю у кар’єрі. Загалом вона здобула вже вісім медалей чемпіонатів Європи.

Вітаємо!