Прес-центр18 червня 2024, 07:06

У виші в Луганську готуватимуть операторів БПЛА, викладачі та вчителі «лнр» проходять курси підвищення кваліфікації з основ російської державності, по Макіївці вдарили некерованими авіаційними ракетами

"Крім Макіївки авіаційного удару завдано по Невському. Також це село обстріляне з "Градів". Артилерію і міномети противник застосував біля Стельмахівки, Куземівки, Невського, Макіївки", - наголосив Артем Лисогор, очільник Луганщини.

На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни впродовж доби атакували 27 разів. Вони намагалися просунутися в районах Греківки, Макіївки  та у Серебрянському лісі. Там загарбники зазнають втрат.
 
Вищий навчальний заклад, що розміщується в окупованій будівлі Луганського національного університету імені Володимира Даля, у новому навчальному році розпочне підготовку техніків та операторів безпілотних авіаційних систем. Бо фронт потребує.
 
На кафедрі створено авіапарк безпілотників та встановлено симуляційні комплекси польотної підготовки.  
Інші студенти вишу вже вивчають дисципліну «Основи застосування безпілотних літальних систем», а також відвідують факультатив «Безпілотні літальні апарати». 
 
Водночас вчителі і викладачі, які працюють на рф, наразі проходять навчання, аби надалі читати курс студентам вишів та учням старших класів  “основи російської державності” – пропагандистські лекції з антизахідною риторикою, де заперечується існування України.