Архів новин

06 июня 2024

Жителі Луганщини долучаться до щорічного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

6 червня заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та представники структурних підрозділів облдержадміністрації взяли участь в онлайн-нараді Міністерства молоді та спорту та Міністерства у справах ветеранів України, а також органів місцевої влади та громадськості, щодо проведення щорічного забігу в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Продовжуємо піклуватися про мешканців деокупованих населених пунктів області

Задля визначення нагальних проблем місцевих мешканців звільнених населених пунктів Луганщини та шляхів їх вирішення, відбулася зустріч керівництва Красноріченської СВА та поліцейських Луганської області.

Обговорили  шляхи співпраці із забезпечення життєдіяльності деокупованих сіл Красноріченської громади та проблемні питання евакуації населення.                 

«Не в студії чи редакції, а на передовій. Тепер частіше бачимось із медійниками Луганщини під час поїздок на лінію фронту,» - Артем Лисогор

З нагоди Дня журналіста, голова обласної державної адміністрації - начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор вручив Знаки Пошани «Захиснику Луганщини» Сергію Окішеву та Євгенію Тетяничко неподалік позицій військовослужбовців. 

До військової служби Сергій Окішев працював кореспондентом філії "UA: Донбас", випусковим редактором новин «Донбас онлайн», адміністратором ТГ-каналу «Донбасс-онлайн», потім воєнним кореспондентом  на телеканалі «Прямий».

Ще 25 військовослужбовцям Сєвєродонецької громади виплачено матеріальної підтримки на майже пів мільйона гривень

За Комплексною програмою підтримки Захисників та Захисниць України та членів їх сімей на 2024 рік 25 військовослужбовцям Сєверодонецької громади та членам їх сімей з міського бюджету громади виплачено матеріальної підтримки на майже пів мільйона гривень.

9 особам з числа мобілізованих осіб або осіб, які добровільно пішли служити до лав ЗСУ під час впровадження воєнного стану в Україні, виплачено допомоги на суму 180 000 грн.

11 Захисників і Захисниць, які є учасниками бойових дій у період запровадження воєнного стану в Україні, отримали по 15 000 грн.

100 дітей Рубіжанської громади поїхали на оздоровлення до Закарпаття

Третього червня розпочалась кампанія оздоровлення в дитячому оздоровчому таборі «Наталія» Закарпатської області, яке буде тривати 21 день.

Ще 6 дітей з цієї громади також вже отримали оздоровлення в санаторному закладі «Прикарпатський» у м. Яремче. Ще 4 - направлено на оздоровлення і відпочинок до дитячого табору «Дитяче селище» у с. Яблуниця, 1 дитина отримала оздоровлення в «МДЦ «Артек».

Вкрай важливо, аби наші дітки могли відволіктися від воєнного сьогодення, знайти нових друзів, гарно відпочити, отримати задоволення від краси гір та зарядитися енергією сонечка.

Шановні журналісти!

Ви обрали роботу, на яку неможливо прийти у певний час і повернутись через вісім годин додому. Її не можна відкласти, адже ваші матеріали народжуються з ваших особистих переконань, прагнення боротись за правду та готовності йти заради цього до кінця, інколи ризикуючи власним життям.

Цьому не можна навчитись, якщо не маєш хисту, якщо тобі не болить несправедливість, а власний комфорт важливіший за можливість дістатися істини.

Пишаюсь тим, що російськими посіпаками виявились одиниці, а луганські журналісти продемонстрували найвищий професійний стандарт!

Сьогодні ми мали б вітати Анастасію Волкову з професійним святом, натомість - вшановуємо хвилиною мовчання

Репортажі під обстрілами, боротьба з ворожими фейками, трагічні історії, герої сюжетів, які втрачають найдорожче. Наші журналісти не просто інформують, вони щоденно ведуть боротьбу з ворогом на своєму інформаційному фронті.

Їх зброя - слово.

«Мене позбавили області. Я завжди себе позиціонувала як жительку Луганщини. Я не мала планів поїхати. У мене було життя, яке мене влаштовувало. А зараз я безпритульна», - розповідала Настя в одному з інтервʼю.

У «лнр» погрожують в'язницею невдоволеним, з деокупованих населених пунктів Луганщини погодилися на евакуацію ще троє осіб, росіяни продовжують тиснути біля Невського та у Серебрянскому лісі

За минулу добу евакуювали трьох осіб з Невського та Макіївки. 62-річну жительку Невського вдалося вивезти за добу до того, як її будинок знищила авіабомба. Жінка знаходиться в безпеці.

«Також учора на виїзд погодилися ще дві особи: 70-річна жінка та 72-річний чоловік. Наразі вирішується питання забезпечення їх житлом для постійного проживання, тимчасово проживають у родичів.