Прес-центр6 червня 2024, 16:06

Жителі Луганщини долучаться до щорічного забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

6 червня заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та представники структурних підрозділів облдержадміністрації взяли участь в онлайн-нараді Міністерства молоді та спорту та Міністерства у справах ветеранів України, а також органів місцевої влади та громадськості, щодо проведення щорічного забігу в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Заступник міністра у справах ветеранів України Фархад Фархадов повідомив, що традиційно цей захід проводиться у серпні до відзначення Дня пам’яті захисників України, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Ця спортивна подія покликана підтримати близьких загиблих захисників та захисниць незалежності України, а також дає можливість об’єднати ветеранів війни, діючих військовослужбовців, волонтерів, молодь та свідомих громадян навколо цінностей української державності.

У 2022 році забіг набув статус міжнародного, у цьогоріч організатори також планують поширити його серед країни Європи, зокрема у Німеччині.

До забігу можуть долучитись усі бажаючі. Згідно з порядком проведення та у зв’язку із вимогами безпеки після онлайн-реєстрації кожен учасник забігу отримує персональний номер із прізвищем Героя, який загинув захищаючи незалежність України, і буде мати змогу здолати обрану ним дистанцію.

Передбачені дистанції на два, чотири та вісім кілометрів. Форма для реєстрації стане доступною напередодні заходу.

Після пробіжки у безпечних умовах учасники матимуть змогу поділитися у соцмережах фото та відеоматеріалами.

У минулому році учасникам заходу стали понад 200 мешканців Луганської області, які наразі перебувають у різних куточках України.