Прес-центр18 червня 2024, 18:06

Підсумки 2023-2024 навчального року та зміни у законодавстві для ВПО – розглянули на черговому засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення

 

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації.

Члени Координаційного центру розглянули підсумки 2023-2024 навчального року, ознайомились зі змінами у чинному законодавстві у сфері соціального захисту населення, а також оцінили стан виконання рішень Координаційного центру.

Про результати роботи та досягнення сфери освіти у навчальному році 2023-2024 доповіла в. о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Поскрякова.

Вона повідомила, що цьогоріч 3493 випускники загальноосвітніх закладів отримали документи про здобуття певного рівня освіти.

Випускникам 9-х класів вручено 2171 свідоцтво про здобуття базової середньої освіти, з них 194 – з відзнакою. Одинадцятикласникам – 1322 свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти, з них 90 – з відзнакою для нагородження золотою медаллю та 34 – з відзнакою для нагородження срібною медаллю.

Катерина Безгинська подякувала педагогам Луганщини за такі високі результати на зазначила, що 2024-2025 навчальний рік буде ще складніший для наших закладів освіти, адже низка важливих організаційних питань потребують врегулювання.

На період канікул керівникам територій доручено організувати літні табори для дітей при гуманітарних хабах.

Особлива увага була приділена змінам у чинному законодавстві щодо забезпечення громадян державною соціальною підтримкою.

Як повідомила директорка Департаменту соціального захисту населення Олена Поліщук, відбулись зміни у порядку забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Зокрема, постановою Кабінету Міністрів України від 30.05.2024 № 614 граничною датою перебування на квартирному обліку для тих, хто претендує на отримання грошової компенсації, встановлено 1 червня 2024 року.

В Луганській області на даний час перебуває на обліку 536 осіб з числа ВПО, які захищали Україну, вже придбали житло 363 учасника бойових дій, ще

близько 50 осіб отримали грошову компенсацію та перебувають у пошуку житла.

Олена Поліщук також повідомила про розширення категорій осіб, які мають право на отримання послуги «муніципальної няні». Послуга стає більш актуальною через те, що право на неї отримують ВПО та особи, які разом із дітьми проживають на територіях, де неможливе функціонування закладів дошкільної освіти. Таким чином держава усуває барʼєри в доступі батьків до роботи і економічної незалежності, а дітей – до отримання належного догляду і розвитку. Окремо було наголошено, що «муніципальною нянею» може стати родич дитини.

Члени Координаційного центру підбили підсумки та затвердили результати виконання рішень за підсумками минулих засідань.