Прес-центр18 червня 2024, 17:06

Молодь Луганщини навчатимуть писати гранти та втілювати ідеї у проєкти 

 

Луганщина долучилася до проєкту «Y.E.S: Молодь — опора стійкості», метою якого є підвищення стійкості та психічного здоров'я молоді з Донецької, Луганської та Дніпропетровської областей.

Проєкт передбачає оцінку потреб молоді, тренінги для молодіжних працівників/ць, тренінги за практичною програмою для тренерів та тренерок «Життєстійкість 2.0», заходи для молоді у громадах, групи взаємопідтримки, консультації з профорієнтації, психологічну програму Resilience Minds, а також Банк Ідей, де молодь буде вчитися писати гранти та реалізовувати свої проєкти у громадах.

Така ініціатива допоможе рлзвити навички та надати ресурси для того, щоб молодь стала рушійною силою відновлення та розвитку своїх громад. Адже після деокупації, саме наші молоді люди стануть тими, хто втілювати в життя відбудову наших населених пунктів та будуватиме на Луганщині прогресивне та сучасне майбутнє.

Запуск проєкту відбувся у Дніпрі. Він відкриває новий етап у гуманітарній роботі з молоддю, постраждалої від війни, об’єднуючи зусилля державних структур, громадських організацій та міжнародних партнерів задля досягнення спільної мети – відновлення та зміцнення психологічного благополуччя, навичок та перспектив молоді.

Участь у заході взяли радниця молодіжних програм UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Людмила Шевцова, начальник управління молодіжної політики Міністерство молоді та спорту України Владислав Яцук, та заступниця голови Луганська обласна державна адміністрація Катерина Безгинська, а також представник органів влади Дніпропетровської та Донецької областей.

Під час заходу було представлено основні цілі, активності та завдання проєкту, а також підкреслено його важливість для розвитку молоді в постраждалих від війни регіонах. 

Проєкт реалізується ГО МАРТІН-клуб, у рамках гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, за фінансової підтримки Республіки Чехія та Республіки Естонія.