Прес-центр21 червня 2024, 07:06

За невиконання показників валового збору через загибель врожаю аграріїв «лнр» штрафуватимуть, на окупованій Луганщині росіяни конфіскують автівки цивільних, до звільнених сіл Красноріченської громади завезли хліб

«Попри постійні обстріли до Невського, Новолюбівки та Макіївки вдалося доставити тижневий запас хліба. У кожному із зазначених сіл ще залишаються люди. Учора евакуювати літню жінку. Інші поки що відмовляються, – повідомив Артем Лисогор, очільник Луганщини. – По Невському росіяни вели вогонь з реактивної артилерії. Зі ствольної артилерії та мінометів – по Стельмахівці, Куземівці, Невському, Макіївці».

Противник атакував на Лиманському та Куп’янському напрямках 22 рази. На Луганщині – поблизу Стельмахівки, Невського, Греківки, Сергіївки, у Серебрянському лісі.

На окупованих територіях загарбники конфіскують у цивільних транспортні засоби. Йдеться про легкові автомобілі. Приводом може послужити найдрібніше порушення правил дорожнього руху. Практика не є новою у так званій «лнр». Проте раніше, здебільшого, вона поширювалася на спеціальний транспорт.

Вже неодноразово повідомлялося про загибель посівів сільгоспкультур на окупованій Луганщині. Це сталося в травні через низьку температуру у повітрі та на поверхні ґрунту. Офіційно звітують про втрату 7 % майбутнього врожаю на площі 40 тис. га. За словами місцевих, негода завдала значно більшої шкоди. Тому і оголосили надзвичайну ситуацію. Водночас, за законодавством, на підприємства, які не зможуть виконати цьогоріч показники валового збору, очікують штрафні санкції.