Прес-центр15 червня 2024, 07:06

Артем Лисогор: росіяни обстріляли Невське з мінометів – загинула 55-річна жінка

«Мінометний обстріл прифронтового села противник здійснив вчора близько 13:00. У цей час місцева жителька 1969 року народження перебувала на городі поблизу свого будинку – сховатися не встигла. На превеликий жаль, вона загинула. Жінка залишалася в Невському разом зі своєю 84-річною матір’ю, яка потребує постійного стороннього догляду. Зараз разом із Красноріченською військовою адміністрацією вирішуємо питання стосовно евакуації літньої жінки у безпечне місце», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Він вкотре наголосив, що з кожним мешканцем деокупованих сіл, що розташовані поблизу лінії бойового зіткнення, проводяться регулярні бесіди – людей вмовляють виїздити. 

«Евакуаційна бригада в нас завжди напоготові. Чекаємо лише на згоду місцевого населення. Щоразу повідомляємо, що допоможемо з пошуком житла, вирішимо інші першочергові проблеми. Та головне – вберегти життя.

У Невському і сусідніх селах наразі вкрай небезпечно. Люди це розуміють, але вперто тримаються за власне майно. Тому маємо трагічні випадки», – зазначив Артем Лисогор.

За минулу добу безпосередньо в Невському пролунало близько 40 вибухів. Село було обстріляне противником з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню. Із «Градів» росіяни вдарили й по Макіївці. З мінометів та артилерії – по Стельмахівці.

«Попри це, жителям Невського та Новолюбівки доставили тижневий запас хліба, продукти харчування та засоби побутової хімії. Так, це небезпечно, але ми продовжуємо підтримувати тих, хто ще не вирішив виїхати з прифронтових сіл», – каже начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Водночас, противник збільшив кількість атак на Куп’янському та Лиманському напрямках. Загалом там відбулося 19 штурмів з боку росіян. Ще три – на Сіверському напрямку.

Ворог тисне поблизу Греківки та Невського. Ситуація там наразі залишається контрольованою.


Некерованими авіаційними ракетами загарбники поцілили по території Серебрянського лісу.