Прес-центр10 травня 2024, 11:05

Історії стійкості: Луганчанки розповіли про свій досвід відновлення ментального здоров’я

Перша леді України Олена Зеленська провела захід з нагоди місячника обізнаності про ментальне здоров’я «Осмислення. Цінності та історії стійкості».

На заході Луганщину представляла заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська. А наші землячки – директорка Рубіжанського центру краєзнавства Олена Хмельницька та двічі переселенка, фельдшерка з медицини невідкладних станів Наталія Ванюхіна – стали одними зі спікерів, які розповіли свої історії стійкості.

«Я вперше виступила модераторкою, говорячи про стійкість із цими надзвичайними гостями. Зауважу: кожна історія зовсім не про «залізних людей».  Якраз навпаки – про те, як зовсім не залізні люди, розуміючи себе та інших, не дають зламати себе обставинам. Разом ми виводили формулу стійкості. Її складові – взаємодопомога, взаємодія, улюблена робота, яка дає користь іншим, і любов до ближніх.

Дуже хочу, щоб ці історії надихнули тих, кому цього не вистачає», – резюмувала перша леді.

Захід організував Координаційний центр з психічного здоров’я КМУ в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» (за підтримки Бюро ВООЗ в Україні та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я»). Участь у ньому також узяли голови ОВА, громадські та культурні діячі, науковці, психологи.