Прес-центр31 липня 2024, 20:07

Луганщина напрацьовує ініціативи із реалізації ветеранської політики в Україні

Відбулася нарада з питань реалізації ветеранської політики за участі голів обласних військових адміністрацій, представників Офісу Президента та профільних міністерств.

Наразі у чотирьох районах Луганській області створено відповідні структурні підрозділи – Сєвєродонецькому, Сватівському, Щастинському та Старобільському. Усі посади обласного управління – вакантні, триває організаційно-кадрова робота.

«Оскільки ветерани з Луганської області наразі проживають у приймаючих громадах, існує ряд викликів з реалізації державної політики у цій сфері. А тому, нами напрацьовуються ініціативи до Уряду, які допоможуть врахувати особливості областей, що мають тимчасово окуповані території та завчасно запобігти перешкодам, які можуть виникнути між колишніми військовослужбовцям та отриманням ними комплексних якісних послуг. Ми маємо зробити це якісно та ефективно і щоб це працювало роками», - зазначив голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Крім цього, учасники засідання обговорили питання створення ветеранських просторів, доступність та інклюзивність, а також особливості соціально-психологічної адаптації ветеранів війни.