Прес-центр30 липня 2024, 07:07

На блокпосту перед Сєвєродонецьком ретельно перевіряють чоловіків, у місті за спробу відеоз’омки можуть забрати «на підвал», на Лиманському напрямку ворогу завдано комплексного вогневого ураження

Окупанти намагалися просунутися біля Стельмахівки на Куп’янському напрямку, а також поблизу Макіївки, Невського та у Серебрянському лісі – на Лиманському. Там наші військові зупинили ворога, завдавши комплексного вогневого ураження.

«По прифронтових селах росіяни вдарили 130 разів. Здебільшого застосовували безпілотники – 110 одиниць цієї ворожої техніки було зафіксовано у небі над Невським та Макіївкою. Також по цих населених пунктах противник вів вогонь з артилерії. Загарбники руйнують їх, роблячи непридатними для життя», – зазначив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

В окупованому Сєвєродонецьку у певних випадках можна натрапити на неприємності за зйомку фото та відео у місті. Представники так званої «комендатури» можуть зупинити, перевірити документи та телефон. Є випадки, коли людей відправляли «на підвал». Водночас, тих, хто знімає вулиці відеореєстратором, ніхто не зупиняє.

На блокпосту поблизу Смолянинового по дорозі на Сєвєродонецьк регулярно утворюється довжелезна черга із автівок. Ретельно перевіряють чоловіків. І тих, хто в’їжджає, і тих, хто намагається виїхати. Виконують план по врученню повісток.