Прес-центр18 липня 2024, 14:07

Начальник Луганської ОВА Артем Лисогор долучився онлайн до презентації «School Meals Case Study: Ukraine»

«School Meals Case Study: Ukraine» - обов’язковий етап вступу в Коаліцію шкільного харчування», - акцентувала перша леді України Олена Зеленська, відкриваючи захід. 

Оновлення стандартів і нормативної бази, введення нових підходів до модернізації інфраструктури, облаштування пілотної фабрики-кухні, проведення просвітницької роботи серед регіонів та створення можливостей для підвищення кваліфікації управлінців та кухарів — це неповний перелік того, що було зроблено в Україні в рамках реформи шкільного харчування.

Заклади середньої освіти Луганщини були серед пілотних проєктів ініціативи Олени Зеленської. 

Наразі лише один з 84 релокованих – Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою – працює у режимі «офлайн» у м. Березань Київської області. 

Для створення сучасних умов харчування, придбання необхідного обладнання ліцею з обласного бюджету протягом 2023-2024 року виділено понад 1,8 млн грн. Ще 1,5 млн грн спрямовані на проведення ремонтних робіт в приміщеннях харчоблоку, відповідно до діючих державних будівельних норм. 

Ремонтні роботи планується здійснити протягом ІІІ кварталу 2024 року.

Керівники усіх закладів освіти області пройшли навчання за онлайн-курсами «Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства» (базовий курс) та «Впровадження в харчоблоках закладів освіти процедур, заснованих на принципах НАССР» (поглиблений курс).

Ці знання у повному обсязі знадобляться їм для відновлення діяльності шкіл у відповідності до сучасних вимог після деокупації Луганської області.