Прес-центр19 липня 2024, 08:07

Незастраховані за нормами рф автівки окупанти конфісковуватимуть, компенсацію на пільгове вугілля в «лнр» видають лише за російським паспортом, до прифронтових сіл привезли запас хліба на тиждень

«Представники Красноріченської військової адміністрації доставили і роздали запас хліба на тиждень жителям Невського і Новолюбівки. Запитали їх про евакуацію, розповіли про допомогу, яка надаватиметься», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Він зазначив, що кожен зайвий день перебування в прифронтових селах – ризик для життя. Теж саме Невське росіяни 20 разів за день обстріляли зі ствольної артилерії, над населеним пунктом неодноразово були помічені дрони. Як і в небі над Макіївкою. По території навколо ворог двічі вдарив з реактивної артилерії, 17 – зі ствольної.

Атакували загарбники поблизу Невського, Макіївки, Стельмахівки.

Компенсацію на придбання пільгового вугілля у так званій «лнр» можна отримати виключно за наявності паспорту рф. Ще в минулому році росіяни звітували, що майже завершили примусову паспортизацію луганчан. Однак потім на виборах дозволили голосувати навіть з українськими документами. На сьогодні в деяких районах про російський паспорт не чули до 30 % місцевих. Звісно що, у пільгах вони обмежені. До речі, крім власних документів зразка рф для одержання компенсації необхідно мати копії паспортів рф усіх зареєстрованих в помешканні і довідки з місця роботи або навчання, що ніхто з них вугілля чи компенсацію не отримував.

Із 1 січня 2025 року жителям захоплених територій необхідно в обов’язковому порядку мати поліс страхування автомобіля у російській компанії. Проте для цього необхідно теж бути власником паспорту рф. Без страхування ворог погрожує конфіскацією транспортних засобів.