Прес-центр9 травня 2024, 15:05

Обласна влада продовжує реалізацію ініціатив у галузі ветеранської політики

Налагодження належної комунікації та оволодіння навичками у сфері соціальної реінтеграції ветеранів та членів їхніх сімей в Україні стало головною метою квітневої інформаційно-роз’яснювальної кампанії.

Цього разу її ініціаторами виступили Міжнародна організація з міграції та Міністерство оборони України, які надали інформаційно-довідкові матеріали.

Облдержадміністрацією та військовими адміністраціями населених пунктів Луганської області надано відповідну організаційну підтримку.

Підсумковий аналітичний звіт від МОМ містить статистичні та соціологічні данні, практичні поради для подолання різноманітних стереотипів відносно ветеранів, аналіз механізмів психосоціальної підтримки, інтерв’ю з представниками цільової аудиторії, а також рекомендації з недопущення дискримінації цієї категорії.

Міністерством оборони України надані інформаційні матеріали «Родинам захисників». Вони містять розділи «Якщо рідна чи близька людина доєдналась до ЗСУ», «До кого звертатись в наступних ситуаціях» та корисні контакти.

Інформаційну кампанію проведено на базі гуманітарних хабів для ветеранів російсько-української війни - ВПО з Луганської області, та членів їхніх сімей.

Ознайомитись зі звітом можна за посиланням: https://drive.google.com/file/d/13tZiCC5y_qtPS_4t-Ag6wKy6Ny4XgbHO/view?f...