Прес-центр11 травня 2024, 08:05

Окупанти обстріляли Невське – пошкоджені п’ять будинків, навколо Сєвєродонецька знов палають ліси – окупаційна влада бездіє, у Рубіжному спостерігається брак медикаментів та лікарів

«З артилерії ворог відкрив вчора вогонь по прифронтовому Невському – найбільш заселеному населеному пункту деокупованої частини Луганщини. Унаслідок обстрілів сталися 10 вибухів. Пошкоджень зазнали щонайменше п’ять будинків. На щастя, жертви відсутні. Крім цього, по зазначеному селу росіяни били з мінометів і реактивних систем залпового вогню. З артилерії та мінометів – по Стельмахівці та Куземівці», - поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Атаки противника відбиті від Стельмахівки, Макіївки, Білогорівки.

Навколо Сєвєродонецька упродовж цієї весни сталося чергове займання хвойного лісу. Як і минулого разу, жодних дій окупаційна влада не приймає, обравши тактику спостереження за ситуацією. Відсутні бажання та засоби для гасіння. 

Жителі окупованого Рубіжного все частіше скаржаться на брак лікарів в місцевих медзакладах та значну нестачу медикаментів. 

У місті майже неможливо придбати ліки для аптечки першої допомоги, бо для широкого загалу росіяни завозять їх в обмеженій кількості. Можна зробити попереднє замовлення, але за значно вищими цінами.