Прес-центр8 липня 2024, 08:07

Окупанти ускладнюють логістику – б’ють по автошляхах, що ведуть до звільнених сіл Луганщини, – Артем Лисогор

 

Очільник регіону акцентував, що ворог продовжує завдавати удари по дорогах, якими ми евакуюємо цивільних з Луганщини та підвозимо туди гуманітарну допомогу.

«Такого характеру обстріли є постійними, незалежно від того, зафіксовано там рух транспорту чи ні. Окупанти мають наміри зруйнувати залишки дорожньої інфраструктури. Вчора вони застосували реактивну систему «Ураган», пошкодивши на одному з автошляхів асфальтове покриття», – зазначив Артем Лисогор.

Також, за інформацією начальника обласної військової адміністрації, у прифронтовому Невському пролунало 15 вибухів. Село потерпало від артилерійського вогню. Руйнувань, переважно, зазнали раніше пошкоджені будинки.

Сусідню Макіївку росіяни обстріляли зі ствольної та з реактивної артилерії. По двох населених пунктах неодноразово запускалися безпілотники.

Міномети різних типів загарбники застосували поблизу Куземівки та Стельмахівки.

Атакував противник в бік Стельмахівки, Андріївки, Невського, Греківки, Макіївки.

Попри зміну росіянами так званого «куратора відновлення», справи в Лисичанську не покращилися. У липневу спеку найболючішими залишаються питання відсутності централізованого водопостачання. Система подачі води не працює вже два роки майже в усьому місті. Весь цей час місцеві жителі рятувалися, користуючись нерегулярним підвезенням технічної води. Але улітку почалися затримки і з цим. Більше за усіх страждають мешканці віддалених районів та сіл навколо, які не бачать води тижнями.

Поблизу Новопскова російські військові пограбували інкасаторську автівку. Аби «замісти сліди», вирішили замаскувати все під дорожньо-транспортну пригоду і розчавили транспорт. За підсумком, дві людини загинули, гроші зникли.