Прес-центр9 травня 2024, 14:05

Олексій Смирнов узяв участь у нараді Мінветеранів щодо введення у дію електронного посвідчення ветерана

Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов долучився до наради Міністерства у справах ветеранів України щодо актуальних питань впровадження нової ветеранської політики, введення у дію електронного посвідчення ветерана, актуалізації реєстрових даних осіб зі статусами у єдиному державному реєстрі ветеранів війни (ЄДРВВ).

Як було зазначено, органи влади мають провести уточнення відомостей про ветеранів у зв’язку із запровадженням електронного посвідчення ветерана у додатку «Дія». Адже, якщо дані про особу відсутні у ЄДРВВ, доведеться йти шляхом повторного присвоєння статусу ветерана війни.

Для вдосконалення цієї роботи, у структурних підрозділах органів влади, які реалізують ветеранську політику, має бути визначена особа, відповідальна за доступ до державного реєстру.

Фахівці детально обговорили порядок дій щодо верифікації ветеранського посвідчення. Також було наголошено, що електронний документ у додатку «Є-посвідчення» має таку ж саму юридичну силу, що й паперовий.

Окремо розглянули питання надання психологічних послуг ветеранам та внесення надавачів таких послуг до відповідного реєстру. Наразі, Мінветеранів має кошти на відшкодування психологам вартості їх послуг за роботу із колишніми військовослужбовцям.

Під час наради було позитивно відзначено роботу Луганської облдержадміністрації щодо реалізації на регіональному рівні ветеранської політики.