Прес-центр8 травня 2024, 16:05

Олексій Смирнов узяв участь у спецпогашенні марки «русскій воєнний флот – до дна!»

Сьогодні «Укрпошта» ввела в обіг новий поштовий випуск «русскій воєнний флот – до дна!», який є продовженням легендарної серії поштових марок воєнного часу «русскій воєнний корабль …!». 
Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов разом із директором філій АТ «Укрпошта» у Луганській та Донецькій областях Максимом Сутковим провели церемонію спецпогашення марки.
«Укрпошта почала випуски, присвячені перемогам наших захисників, з «пророчої» марки «русскій воєнний корабль … !». Від початку повномасштабного вторгнення Сили безпеки та оборони України знищили третину чорноморського флоту. Сподіваюсь, що поштовий випуск «русскій воєнний корабль – до дна!»  наврочить очищення Чорного моря від російського флоту та вкаже на місце, де він насправді повинен кинути якір. Дякую Укрпошті за підтримку ЗСУ! Разом до Перемоги!» - зазначив Олексій Смирнов.
Максим Сутковой повідомив, що випуск марки «русскій воєнний флот – до дна!» здійснено за підтримки ВМС ЗСУ. 
Тираж марки – 1 000 000 примірників. Художник марки, конвертів, карток  та штемпеля «Перший день» – Віктор Грудаков. На поштовому випуску також використано шрифт UAF Sans Дмитра Растворцева, розроблений спеціально для ЗСУ.
Одночасно з випуском нової марки Укрпошта відкриває продаж благодійної презентаційної рамки  «русскій воєнний ... !», яка  містить усі три поштові марки цієї серії з відбитками штемпелів «Перший день!»: «русскій воєнний корабль, іді ... !», «русскій воєнний корабль, ... всьо!» та «русскій воєнний флот – до дна!». 
Тираж рамки – 1000 примірників, вартість – 1000 грн, 500 грн з яких будуть спрямовані Укрпоштою на закриття збору на машину механізованого розмінування для ДСНС України.