Прес-центр10 липня 2024, 10:07

Опитування для жителів Луганщини, житло яких залишилося неушкодженим під час військової агресії рф

На виконання рішення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту майнових та немайнових прав внутрішньо переміщених та інших осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії рф проти України, від 14 червня 2024 року, Луганською обласною військовою адміністрацією офіційно запроваджується збір інформації про вціліле житло в Луганській області, власники якого бажають отримати компенсацію за умови юридично оформленої відмови від права власності на нього на користь держави Україна у разі потенційної появи такої можливості та наявності необхідних фінансових ресурсів.

Отже, якщо ваше житло на Луганщині залишилося неушкодженим, ви є його власником, готові відмовитися від нього на користь держави Україна та отримати за це компенсацію, заповніть, будь ласка, анкету та натисніть «НАДІСЛАТИ».

Посилання на анкету для заповнення: http://surl.li/ulcave.

Це опитування стосується саме неушкодженого житла. Інформацію про пошкоджене та знищене житло ви можете подати в Реєстр пошкодженого та знищеного майна засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (Портал Дія) або з використанням мобільного застосунку Порталу Дія або через ЦНАП чи нотаріуса.

Також звертаємо увагу, що ви можете заповнити інформацію як щодо житла, яке знаходиться на території області, окупованій після повномасштабного вторгнення російської федерації (з 24.02.2022), так і щодо житла, яке знаходиться на території області, окупованій до цієї дати.